От х:

Днес в x:

Емнаха прокуратурата в Свиленград, заравят 2 т. пържени орехи. Аналитичен преглед на печата – 7 август

2 тона ядки, предимно пържени орехи, ще бъдат засипани в земята в присъствието на експертна комисия, защото са изтекъл срок на годност, пише във водеща публикация в днешния брой на "Новинар юг". От санитарната инспекция са открили и 30 кила престояла кайма.

До морето най-тънко на метан, така е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Изданието пресмята, че до морето с кола на метан излиза по 6 лева на човек, ако в автомобила се возят четирима. На бензин харчът излиза 40 лева за всички в колата, продължава вестникът с обичайните летни сметки.

Хасковската болница чака скенер за 1 милион лева, акцентира още изданието. Апаратурата ще бъде купена с пари от здравното министерство, проектът е готов и подаден в МЗ. Ако не мине котка път, скенерът трябва да е в Хасково до края на годината, уточнява изданието.

15 металисти разпитани за ломене на гробищата, информира изданието. Димитровградските криминалисти работят по случая с оскверняването на гробищния парк до ДАП-а в града. Все още няма уличени за вандализма, уточнява обаче вестникът.

Слънчогледът едва 100 кг. от декар заради сушата, пише още изданието. Производители се надяват на изкупна цена от поне 70-80 стотинки, за да избият разходите и да излязат на печалба.

Роко води срещу държавата с около 2:1, е озаглавен обширен материал, посветен на сагата с кърджалиеца Ерджан Рашид. Припомнени са многобройните изцепки на Роко, както и спечелените и изгубени процеси.

Пайнерките недолюбени на хасковския си концерт, пише вестникът за купона на стадиона миналата вечер. Звездите се оплакали от вяло посрещане, другаде било по-екзалтирано. Да им имаме проблемите на тия.

Емнаха прокуратурата в Свиленград внезапно, гласи голямото заглавие в днешния брой на "Хасковска Марица". Магистрати от пловдивската апелативна прокуратура и от окръжна в Хасково ровили колегите си в Свиленград. Проверката била по сигнал, че митничари притискали гастарбайтери за пари. По информация на вестника рушветите се събирали в луксозна вила, откъдето поемали към столицата.

Мол Хасково отложен, влиза в съда, информира още на първата си страница изданието. Собствениците на съседен имот обжалвали проекта. Става дума за "Нар" ООД, които имали претенции към параметрите на бъдещата сграда. Според архитекта обаче няма изобщо никакви основания за претенции, защото всичко било направено според изискванията на закона. Така или иначе съдебната процедура ще забави строителството с няколко месеца.

Безводие мори жителите на Тракиец, съобщава на втора страница вестникът. В селото, както и в съседното – Текето, има режим на водата заради недостатъчното налягане в чешмите. Жителите настояват да се пусне вода от язовира, но ВиК не може да го направи, защото е забранено. Водата от язовира може да се ползва само за напояване до изграждането на пречиствателна станция.
Изграждането на легендарната пречиствателна станция прилича на безумните саги с газопровода на Хасково, както и с магистрала "Тракия". Току се каже нещо по въпроса, после се замаже, сетне някой отново се направи на велик, че нещата се движат, а резултатът е един и същ – плачевен.

Д-р Ясен Янев става зам министър на труда, обявява вестникът. Не може да се каже със сигурност дали това "на труда" е ирония или просто съобщаване на факта. Но много прилича на такова.

2 жени колабираха в жегата, спряха тировете, информира още изданието. 69-годишна свиленградчанка и 22-годишна от Хасково припаднали от горещината вчера. И двете са прегледани в Бърза помощ и пуснати да си ходят.

Ловците стягат 60-годишен юбилей, отбелязва още вестникът. Ловно рибарското дружество в Добрич ще отбележи подобаващо 60-годишнината от оснававането си.

Коригират екопътеки заради костенурки, акцентира още изданието. На пътеката за кромлеха край с. Долни Главанак били открити мъртви екземпляри от защитения вид.

Приех фолка като предизвикателство, така е озаглавено интервю с Есил Дюран в броя. Певицата бе в Хасково за концерта на Пайнер.

Ненужна техника пълни офиси и тавани, пише изданието и допълва, че от старите бойлери и печки могат да се изкарат пари.

10 хиляди пеят "Водка с утеха" на Ямача, описва вестникът концерта на звездите на Пайнер на стадиона в Хасково на 16 страница.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини