От х:

Днес в x:

9 дни тържества за Деня на Хасково. Аналитичен преглед на печата – 1 август

Тържествата за Деня на Хасково тази година ще започнат на 8 септември и ще продължат до 14-и, информира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Някои от проявите започват още на 6-и, допълва вестникът.

Местят ранените гастарбайтери в Пловдив, съобщава още изданието. Най-тежко пострадал бе шофьорът на турския форд, който бе прегазен миналата вечер от хасковски джип на Е-80. Жена му и двете деца също са в болницата, но с по-леки наранявания.

Край на сухия режим за 1560 семейства, съобщава вестникът за вчерашното откриване на новия хирофор във Възраждане. Съоръжението струва 150 000 лева и е купено със средства на ВиК.
Откъм ВиК рядко рядко идват добри новини, но тази наистина е радваща.

Фекалии пълнят дворовое в Бадема, информира от втора страница вестникът. Семействата там търпят непоносима смрад, никой не знае откъде идва миризмата, допълва изданието.

Арест за наркоплантаторите, акцентира на криминалната си страница "Хасковска Марица". Германецът Томас Кибе и хасковлията Венцислав Желязков ще останат зад решетките, гласи вчерашното решение на окръжните съдии. Двамата обжалваха ареста си, постановен от димитровградските магистрати.

Отпушиха канал в Република, намериха трупа на 16-годишния ученик, са някои от останалите заглавия на страницата.

Невъзможният нов 10 ноември, под това заглавие вестникът прави анализ на ситуацията след съкрушителния доклад на Брюксел и неуспешния вот на недоверие към правителството. Конкретният повод пък е вчерашното шествие на Атака в Хасково. Отново личи разнобоя между опозиционните партии както на национално, така и на местно ниво. При такава опозиция очевидно Станишев е обречен да си довърши мандата както му харесва.

Залъгват фермери с пари за месец, така изданието информира за протестите на земеделците след спирането на евросубсидиите. Помощите за млекопроизводителите платени само за първите два месеца на годината, сега им подхвърлят сумите за март, а за по нататък никой нищо не казва, четем в текста.

Продават хасковски художници в Македония, акцентира на 16 страница изданието. Трима местни автори са поканени за изложба в Охрид.

Хасково само с две линейки, алармира заглавието над главата в броя на "Новинар юг". Една от спешните коли ще дежури денонощно на полицейския пост до с. Подкрепа, така областния град остава само с две линейки, коментира изданието.

Свещеник учи деца на джудо, акцентира на първа страница вестникът. Отец Здравослав от Ивайловград сформира група за тренировки от децата, които учи на религия. Така децата ни ще се занивамат със "смислени неща", доволни са местните хора.
Колко смислено е джудото, е друг въпрос.

Кметове бачкат на две места, информира изданието за вчерашното заседание на ОбС в Димитровград. На него станало ясно, че някои от кметските наместници са на половин щат, защото се занимавали с бизнес. Това пък е категорично забранено от закона. ОбС обаче гласува предложението.

Метлата в КАТ продължва, информира още вестникът. След дисциплинарното уволнение на шефа на службата и и началник на сектор в нея, е отстранен още един служител.
Друг е въпросът, че за КАТ една проста метла няма да свърши работа. Необходима е поне прахосмукачка.

3 дни маратон по коран в Хасковско, информира още изданието. От днес започват тридневните състезания по изразително четене на свещената книга,, организирано от мюфтийството.

Държавата купува къща за областната, така изданието съобщава за решението на министерския съвет да купи сградата, в която се помещава областната администрация без търг. Сумата е 5 372 000 лв. без ДДС.

Не може общината да помага на АД, цитира вестникът шефа на ОбС Хасково Делян Делчев по повод исканата от инициативен комитет помощ за местния футболен клуб.

Полицай №2 в Общинска полиция лови мига с фотоапарат, акцентира на 12 страница "Новинар юг". Борис Христов си поръчал от Америка дигитален апарат, ползва го в работата си – да запечатва нарушителите на обществения ред. Впрочем служителите на Общинска полиция си имат и служебен апарат, с който задължително снимат колите, които паякът вдига от забранени за спиране места. Това се прави, за да не може по-късно собственикът да лъже, че не е спрял на забранено.

Това бяха основните теми от днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини