От х:

Днес в x:

13 °C

9 дни тържества за Деня на Хасково. Аналитичен преглед на печата – 1 август

Тържествата за Деня на Хасково тази година ще започнат на 8 септември и ще продължат до 14-и, информира над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Някои от проявите започват още на 6-и, допълва вестникът.

Местят ранените гастарбайтери в Пловдив, съобщава още изданието. Най-тежко пострадал бе шофьорът на турския форд, който бе прегазен миналата вечер от хасковски джип на Е-80. Жена му и двете деца също са в болницата, но с по-леки наранявания.

Край на сухия режим за 1560 семейства, съобщава вестникът за вчерашното откриване на новия хирофор във Възраждане. Съоръжението струва 150 000 лева и е купено със средства на ВиК.
Откъм ВиК рядко рядко идват добри новини, но тази наистина е радваща.

Фекалии пълнят дворовое в Бадема, информира от втора страница вестникът. Семействата там търпят непоносима смрад, никой не знае откъде идва миризмата, допълва изданието.

Арест за наркоплантаторите, акцентира на криминалната си страница "Хасковска Марица". Германецът Томас Кибе и хасковлията Венцислав Желязков ще останат зад решетките, гласи вчерашното решение на окръжните съдии. Двамата обжалваха ареста си, постановен от димитровградските магистрати.

Отпушиха канал в Република, намериха трупа на 16-годишния ученик, са някои от останалите заглавия на страницата.

Невъзможният нов 10 ноември, под това заглавие вестникът прави анализ на ситуацията след съкрушителния доклад на Брюксел и неуспешния вот на недоверие към правителството. Конкретният повод пък е вчерашното шествие на Атака в Хасково. Отново личи разнобоя между опозиционните партии както на национално, така и на местно ниво. При такава опозиция очевидно Станишев е обречен да си довърши мандата както му харесва.

Залъгват фермери с пари за месец, така изданието информира за протестите на земеделците след спирането на евросубсидиите. Помощите за млекопроизводителите платени само за първите два месеца на годината, сега им подхвърлят сумите за март, а за по нататък никой нищо не казва, четем в текста.

Продават хасковски художници в Македония, акцентира на 16 страница изданието. Трима местни автори са поканени за изложба в Охрид.

Хасково само с две линейки, алармира заглавието над главата в броя на "Новинар юг". Една от спешните коли ще дежури денонощно на полицейския пост до с. Подкрепа, така областния град остава само с две линейки, коментира изданието.

Свещеник учи деца на джудо, акцентира на първа страница вестникът. Отец Здравослав от Ивайловград сформира група за тренировки от децата, които учи на религия. Така децата ни ще се занивамат със "смислени неща", доволни са местните хора.
Колко смислено е джудото, е друг въпрос.

Кметове бачкат на две места, информира изданието за вчерашното заседание на ОбС в Димитровград. На него станало ясно, че някои от кметските наместници са на половин щат, защото се занимавали с бизнес. Това пък е категорично забранено от закона. ОбС обаче гласува предложението.

Метлата в КАТ продължва, информира още вестникът. След дисциплинарното уволнение на шефа на службата и и началник на сектор в нея, е отстранен още един служител.
Друг е въпросът, че за КАТ една проста метла няма да свърши работа. Необходима е поне прахосмукачка.

3 дни маратон по коран в Хасковско, информира още изданието. От днес започват тридневните състезания по изразително четене на свещената книга,, организирано от мюфтийството.

Държавата купува къща за областната, така изданието съобщава за решението на министерския съвет да купи сградата, в която се помещава областната администрация без търг. Сумата е 5 372 000 лв. без ДДС.

Не може общината да помага на АД, цитира вестникът шефа на ОбС Хасково Делян Делчев по повод исканата от инициативен комитет помощ за местния футболен клуб.

Полицай №2 в Общинска полиция лови мига с фотоапарат, акцентира на 12 страница "Новинар юг". Борис Христов си поръчал от Америка дигитален апарат, ползва го в работата си – да запечатва нарушителите на обществения ред. Впрочем служителите на Общинска полиция си имат и служебен апарат, с който задължително снимат колите, които паякът вдига от забранени за спиране места. Това се прави, за да не може по-късно собственикът да лъже, че не е спрял на забранено.

Това бяха основните теми от днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020

Случаен виц

Последни новини