От х:

Днес в x:

Биха дузпата на двама от КАТ, подпалиха кръчмата на кмета в Крепост. Аналитичен преглед на печата – 29 юли

Шефът на КАТ Хасково Недялко Колев и началникът на регистрациите Румен Георгиев са уволнени диспилинарно със заповед на вътрешния министър Михаил Миков, съобщава над главата си днешния брой на "Новинар юг". Разследването срещу тях започна на 14 февруари след сигнал за корупционни схеми.

5 бона глоба за бира в мивката, пише във водещият материал на първа страница изданието. Размерът на глобите за ползване на питейна вода за изстудяване на питиетата е заложен в проекта за нова наредба, която ще гласува ОбС Димитровград в четвъртък.

Подпалиха кмета на Крепост, е заглавието в ансонса от първа страница, придружен със снимка. На нея кметът на Крепост Петър Митев гледа унило обгорелите греди от покривната конструкция на кръчмата си. Тя бе запалена рано сутринта вчера.

Най-малко три паралелки под въпрос преди третото класиране, акцентира още вестникът. Най-застрашена, по-точно казано – обречена, е паралелката по информатика с немски език в ПМГ Хасково, където са записани едва 7 ученици. Минималния брой, за да съществува класът, е 18.

15 семейства се борят да осиновят едно дете, пресмята изданието. 347 кандидати за осиновяване са вписани в националния регистър от началото на годината. Едва 22 малчугани от местните домове са одобрени за процедурата.

От ареста право на кметския стол в Одрин седна Хамди Седефчи. След 4-месечен престой зад решетките одринският градоначалник бе пуснат под гаранция и отново пое властта. Но съдебния процес ще бъде подновен до 1 – 2 месеца, допълва вестникът.

Чакат Гювен да плати Бизнесцентъра до 2009-а, пише още изданието. Всъщност турският бизнесемен трябва да издължи 11 052 640. 10 лв. до края на годината. Той спечели сградата на търг, на който игра сам.

Подпалиха кръчмата на кмета в Крепост, съобщава над главата си и "Хасковска Марица". На темата е отделена цяла страница. Има и кратко интервю с горелия кмет Петър Митев. Той подозира в подпалвачество водомайстора в селото Филип Табаков, с когото имали отдавнашен конфликт и продължаващ съдебен спор.

Цените на панелките тръгнаха надолу, информира от първа страница изданието. Средната пазарна цена за апартамент в Хасково е 1084 лв. за квадрат. Сделките са кът, констатира вестникът.

Дървосекачи се колят след запой, пише изданието на криминалната си страница. Инцидентът станал миналата нощ в кръчмата на с. Бели пласт. Наръганият е откаран с опасност за живота в пловдивска клиника.

Вдигат прага на евтино топло на пенсионерите, акцентира още "Хасковска Марица" в днешния си брой. Промяната е залегнала в наредбата на социалното министерство, приета в края на миналата седмица. Диференцираният минимален доход за отопление вече е 158. 40 лв.

ВАС стопира инвестиция за 250 млн. евро, е друг акцент в броя. Върховният административен съд е обявил за нищожен договора, с който община Свиленград продава на "Солар холд" ЕАД три хиляди декара за изглаждане на соларна централа.

Колоездач забърква скандал с 2 договора, акцентира на спортната си страница изданието. Спипаният с допинг колоездач Радослав Константинов сключил контракт с колоездачен клуб в Бургас, но в същото време имал неизтекъл договорен ангажимент към свиленградския "Евроойл".

Великолепната седморка на Надежда от Сираково. Така е озаглавен очерк за семейството на Надежда Василева, което има седем деца.

Куче пази голмайстор от обожателки, е акцентът от 16 страница в броя. Играчът на "Свиленград" Пламен Стоянов бил следван неотлъчно по петите от пекинеза Пати. Оказало се, че песът е подарен на футболиста от приятелката му. Палето се оказало толкова ревниво, че не допускало нерегламентирани контакти на футболиста с представителки на нежния пол.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини