От х:

Днес в x:

Куйович: Присъдата ми ще бъде 17 г. затвор

Българският парламент ме осъди на 17 години още през месец март. Утре ще чуя същата присъда. Това каза черногорецът Будимир Куйович минути след като приключи съдебният процес срещу него малко преди 21 ч. тази вечер. Присъдата ще бъде прочетена утре – петък, от 9. 00 ч.

Будимир Куйович е сочен за организатор на престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на хероин и амфетамин. Освен него подсъдими са още д-р Николай Писков, бившият митничар Михаил Янков и бизнесменът Стойко Дойчев.

Процесът срещу тях се водеше при закрити врати. Информацията за хода на делото се получаваше само по откъслечни изявления на адвокатите или прокурорите. Куйович имаше двама защитници – столичните юристи Марин Марковски и Елеонора Дулендарова. И двамата бяха категорични, че доказателствата срещу скандалния черногорец са скалъпени.

В същия дух се изказа и клиентът им на импровизираната нощна пресконференция в съдебната зала след края на процеса. Куйович заяви, че е отрекъл всички обвинения. Той допълни, че някои от останалите подсъдими са били принуждавани да свидетелстват срещу него, за да ги освободят.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини