От х:

Днес в x:

Фуат Гювен купи и Бизнесцентъра. Аналитичен преглед на печата – 25 юли

Турският бизнесмен Фуат Гювен купи Бизнесцентъра в Хасково на търг, на който се яви единствено неговата фирма "Аидатур", обявява в днешния си брой "Новинар юг". Наддаването се провело вчера, след като общинския съвет отдели сградата за самостоятелна продажба. Първоначално за продан бяха обявени и двата бизнесцентъра. Достигнатата цена е 11 млн. лв. Вестникът изброява и останалите покупки на Гювен в България, които преставляват достатъчно дълъг списък.

Гръцка sim-карта ги дъни, пише над главата на вестника. Става дума за Будимир Куйович и д-р Николай Писков, подсъдими за трафик на наркотици. На темата е отделена почти цялата криминална страница в броя.

10 дами одобрени за ин-витро, информира още изданието. Толкова са жените от региона, които са включени в програмата "лечение на стерилитет".

В Крепост на нож заради тротоар, пише още на страницата. Крепостчани топят кмета си, че пращал работници от временната заетост да ремонтират около заведението му.
Кметът Петър Митев отрича. Щял да ги съди за клевета.
Да ги съди. Съдът си няма друга работа.

Кубик дърва в Харманли 52 лева, най-скъпи в областта, информира изданието. Цената е определена от общинския съвет.
Интересна работа – всички частни фирми продават дървата за огрев на тон, а всички държавни фирми – на кубик. Частниците по-прости ли са, та се набутват.

Как не успях да спася Монако, така е озаглавен текст – пътепис, съчинение разсъждение от Стефан Цирков за пътешествието му на общински разноски до Франция. Отговорът на въпроса в заглавието ще намерите в края на текста, стига, разбира се, да имате достатъчно търпение да стигнете до края.

16-годишна под венчило с писмено съгласие от тати, пише вестникът на 12 страница. Ненавършилата 16 години Галя Колева от Злато поле ще сключва граждански брак на 28 септември.

Спират парите за още 4 инфраструктурни обекта, с това заглавие над главата открива днешния си брой "Хасковска Марица". По пътните участъци в областта работата е спряна, хората се чудят какво да правят.

По тази тема е и друга публикация във вестника, озаглавена "Оправдаха свиленградчанка по САПАРД". Ивелина Капралова бе оневинена от Софийския градски съд по обвинения за измама и подкуп. Отнесла глоба за посредничество – че предала пари на бившия шеф на фонд "Земеделие" Красимир Неделчев. Парадоксът в случая е, че самият Неделчев се отърва без присъда по обвинението в подкуп.
Никой да не е посмял да каже, че в България законите не важат за всички. Твърдят го само в Брюксел, но те явно не разбират.

Жилят хасковлийка с 1300 квтч за май, информира изданието за друга нелепост в държавата. Проверката на Енергото показала, че данните наистина са сбъркани, въпреки това Светла Асенова трябва да си плати сумата, защото била за предишен месец.

Присъдата на Куйович ясна днес, пише за мегапроцеса в Хасково "Хасковска Марица". В текста са дадени и интересни подробности от обясненията на Куйович в съдебната зала, която остана заключена за журналистите.

ЕК удари кабинета, НДСВ го брани. Под това заглавие вестникът нищи темата за съкрушителния доклад на Брюксел. Интересно е мнението на шефа на жълтите в областта Динко Динев. Ето какво казва той: "Ако НДСВ не бе в тази коалиция, критиките щяха да са по-ужасни".
Боже, какво село! Сигурно ако Динко Динев беше министър, от Брюксел щяха да ни тупат щастливи по рамото. От цялата работа НДСВ губи най-много, продължава да ръси бисери Динев.
От цялата работа всъщност НДСВ губи всичко. Но Динев да не се притеснява – в крайна сметка има и други партии. Той знае как.

Хасковлийка студент на годината в САЩ, акцентира на 16 страница вестникът. Виктория Константинова е обявена за №1 в Америка в специалността "Мениджмънт".

Данъчни натиснаха Емо Траилов, той скочи да се дави, пише още на страницата. Изтощен от битката за спасяване на хасковския футбол, Траилов отдъхвал заслужено на морето. Тръгнал да се дави, защото изгубил на карти.
След него скочили да го спасяват. Напълно излишно, дърво трудно потъва.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини