От х:

Днес в x:

15 °C

Фуат Гювен купи и Бизнесцентъра. Аналитичен преглед на печата – 25 юли

Турският бизнесмен Фуат Гювен купи Бизнесцентъра в Хасково на търг, на който се яви единствено неговата фирма "Аидатур", обявява в днешния си брой "Новинар юг". Наддаването се провело вчера, след като общинския съвет отдели сградата за самостоятелна продажба. Първоначално за продан бяха обявени и двата бизнесцентъра. Достигнатата цена е 11 млн. лв. Вестникът изброява и останалите покупки на Гювен в България, които преставляват достатъчно дълъг списък.

Гръцка sim-карта ги дъни, пише над главата на вестника. Става дума за Будимир Куйович и д-р Николай Писков, подсъдими за трафик на наркотици. На темата е отделена почти цялата криминална страница в броя.

10 дами одобрени за ин-витро, информира още изданието. Толкова са жените от региона, които са включени в програмата "лечение на стерилитет".

В Крепост на нож заради тротоар, пише още на страницата. Крепостчани топят кмета си, че пращал работници от временната заетост да ремонтират около заведението му.
Кметът Петър Митев отрича. Щял да ги съди за клевета.
Да ги съди. Съдът си няма друга работа.

Кубик дърва в Харманли 52 лева, най-скъпи в областта, информира изданието. Цената е определена от общинския съвет.
Интересна работа – всички частни фирми продават дървата за огрев на тон, а всички държавни фирми – на кубик. Частниците по-прости ли са, та се набутват.

Как не успях да спася Монако, така е озаглавен текст – пътепис, съчинение разсъждение от Стефан Цирков за пътешествието му на общински разноски до Франция. Отговорът на въпроса в заглавието ще намерите в края на текста, стига, разбира се, да имате достатъчно търпение да стигнете до края.

16-годишна под венчило с писмено съгласие от тати, пише вестникът на 12 страница. Ненавършилата 16 години Галя Колева от Злато поле ще сключва граждански брак на 28 септември.

Спират парите за още 4 инфраструктурни обекта, с това заглавие над главата открива днешния си брой "Хасковска Марица". По пътните участъци в областта работата е спряна, хората се чудят какво да правят.

По тази тема е и друга публикация във вестника, озаглавена "Оправдаха свиленградчанка по САПАРД". Ивелина Капралова бе оневинена от Софийския градски съд по обвинения за измама и подкуп. Отнесла глоба за посредничество – че предала пари на бившия шеф на фонд "Земеделие" Красимир Неделчев. Парадоксът в случая е, че самият Неделчев се отърва без присъда по обвинението в подкуп.
Никой да не е посмял да каже, че в България законите не важат за всички. Твърдят го само в Брюксел, но те явно не разбират.

Жилят хасковлийка с 1300 квтч за май, информира изданието за друга нелепост в държавата. Проверката на Енергото показала, че данните наистина са сбъркани, въпреки това Светла Асенова трябва да си плати сумата, защото била за предишен месец.

Присъдата на Куйович ясна днес, пише за мегапроцеса в Хасково "Хасковска Марица". В текста са дадени и интересни подробности от обясненията на Куйович в съдебната зала, която остана заключена за журналистите.

ЕК удари кабинета, НДСВ го брани. Под това заглавие вестникът нищи темата за съкрушителния доклад на Брюксел. Интересно е мнението на шефа на жълтите в областта Динко Динев. Ето какво казва той: "Ако НДСВ не бе в тази коалиция, критиките щяха да са по-ужасни".
Боже, какво село! Сигурно ако Динко Динев беше министър, от Брюксел щяха да ни тупат щастливи по рамото. От цялата работа НДСВ губи най-много, продължава да ръси бисери Динев.
От цялата работа всъщност НДСВ губи всичко. Но Динев да не се притеснява – в крайна сметка има и други партии. Той знае как.

Хасковлийка студент на годината в САЩ, акцентира на 16 страница вестникът. Виктория Константинова е обявена за №1 в Америка в специалността "Мениджмънт".

Данъчни натиснаха Емо Траилов, той скочи да се дави, пише още на страницата. Изтощен от битката за спасяване на хасковския футбол, Траилов отдъхвал заслужено на морето. Тръгнал да се дави, защото изгубил на карти.
След него скочили да го спасяват. Напълно излишно, дърво трудно потъва.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини