От х:

Днес в x:

Футболисти нокаутират рефер на Ямача. Ферари и Корвет на нелегално рали край Хасково. Аналитичен преглед на печата – 21 юли

Двама играчи на новака в "В" група Стамболово – Недялко Петров и Иво Конгалов налетели да бият съдията Павлин Тютюнджиев на турнира за Фенкупата, съобщава над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Патрулката, която охранявала мачовете, си тръгнала малко преди края на последната среща и феновете иззели функциите на пазителите на реда.

Ферари и Корвет се състезават близо до разклона за Хасково и картинг пистата, съобщава за скандално нелегално рали вестникът. Кадрите били качени в Интернет, а представянето на клипа било на турски език. Редакцията уведомила за скандалното видео полицията, оттам обещали да проверят.

Сериен крадец за 13-и път на съд, съобщава още от първата си страница изданието. Венцислав Михайлов от Харманли, едва на 20 години, поискал от магистратите да обединят последните му три присъди, в резултат на което получил 12 месеца затвор.

Станишев жертва Гагаузов, съобщава изданието за вчерашната среща на бившия шеф на НСС и настоящ депутат Атанас Атанасов с харманлийци. Според него за уволнение са нарочени още финансовият министър Пламен Орешарски и транспортният Петър Мутафчиев.

Обширно интервю с Атанас Атанасов е публикувано на 9 страница в броя. В него генералът твърди, че бившият министър Румен Петков съвсем умишлено е разбил структурите на ГДБОП, защото именно те трябвало да се борят с организираната престъпност. Когато един служител подозира, че неговата информация ще бъде предадена от шефа му точно на бандитите, които разследва, какъв мотив за работа има той, пита риторично генералът. Той твърди още, че отвличанията в България не са 11, както признават официалните власти, а много повече. Броят им е двуцифрено число, гласи шокиращото изявление на Атанасов.
В подкрепа на думите си той цитира и конкретни имена, лансирани за шефове в МВР. Излиза, че начело на вътрешното министрество са сложени хора, свързани с бандитите и работещи за тях.
Думите на генерала са шокиращи, но не са новина. Това се знае или поне подозира от всеки средно интелигентен българин. А ако заместим МВР с което и да е държавно ведомство, ще получим сравнително реална представа за състоянието на държавата. След съкрушителната критика от Брюксел, която се очаква да стане факт през тази седмица, страната ще се окаже на кръстопът. Поредният.

Цяла страница отделя "Хасковска Марица" и за скандалната сесия на ОбС в Минерални бани. Там съветниците отнеха дори кабинета на кмета Орхан Шабан, след като преди това му взеха служебната кола. Много от решенията на мнозинството пък се оказват незаконосъобразни. Две дела, заведени от Шабан вече са спечелени, ред чакат още 15.
Все някой трябва да плаща за тези неразбории. Ясно е кой. Бай Иван и бай Хасан.

"Ноктюрно" взеха сребърен медал в Австрия, съобщава на 16 страница вестникът. Второто място за хасковските хористи е от световния фестивал в Грац. Първи са пловдивчани.

11. 5 млн. по САПАРД замразени, обобщава над главата си другият областен всекидневник "Новинар юг". 23 проекта в региона очакват плащане, агробизнесмени губят 15 млн. заради различни нарушения. Те смятат да съдят фонд "Земеделие", допълва вестникът.

Строител пада от 20 м. , оцелява, съобщава на първата си страница изданието. 56-годишният Никола Ангелов от Студена политнал от скеле в ТЕЦ "Марица Изток-1 ", троши крака и ребра.

Д-р Шопов: ОбС лъже за дълга на болницата, акцентира от втора страница вестникът. На петъчното заседание на ОбС бе съобщено, че дълговете на хасковската болница са близо 3 милиона лева, от които 1 395 000 лв. са натрупани само за миналата година, а от началото на тази – 1 698 000 лв. Шефът на болницата отрича тези данни. Според него към настоящия момент здравното заведение дължи само 1. 2 млн. лв.
За 30 юли е насрочено общо събрание на акционерите в МБАЛ. Представителят на общината – д-р Марио Янакиев да гласува против всички точки от дневния ред, определиха съветниците на сесията в петък.

Ремарке със 150 бали изгоря на пътя, е озаглавен водещият материал на криминалната страница в броя. Инцидентът станал край Злато поле.

Съветник намира кесия, тъпкана с пари, връща я, разказва изданието за любопитна случка с общинския съветник от "Гергьовден – Защита" Иван Иванов. Той намерил портфейл в скадовете на Кърджалийска, но в него нямало никакъв документ, по който да открие собственика. Свързал се с банка, чиято карта открил в кесията и оттам издирили разсеяният собственик на парите. Оказал се българин с двойно гражданство с адрес в Кърджали. Днес Иванов ще му връща намерените пари.

Росен Карамфилов №1 на Балканите, информира още изданието. Харманлиецът тласнал гюлето на 18. 71 м. в състезанието за юноши в Бурса.

Проститутки гонят клиент с камъни, пише на 12 страница. Некоректен клиент в публичен дом станал причина за врява в пет сутринта в Свиленград. Труженичките гонели с камъни стиснатият любител на платената любов и събудили града с данданията, която вдигнали.

Това бяха основните акценти в днешните вестници.
Още новини от региона – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини