От х:

Днес в x:

10 °C

Висши митничари в далавера за 70 млн. лв., скумрия от Димитровград отрови 19. Аналитичен преглед на печата – 18 юли

Акцизи бутат Марашев, обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". Според интерпретацията на вестника вчерашната акция на инспектори от агенция "Митници" в Свиленград, при която бяха иззети документи, била първия залп от битката за сваляне на шефа Стефан Марашев. Той бил близък с предишния директор на националната агенция, а новият му вдигнал мерника. Далаверата, съдържаща се в документите, била за над 70 млн. лв. от неправомерно възстановен акциз.
Изглежда напълно в тон с българските традиции новият шеф Христо Кулишев да сложи свои хора на апетитните митничарски постове. И той да завърти нова далавера.
Какво от това, че от Брюксел ще ни скъсат задника от санкции? На тези лешояди изобщо не им пука. Ние си имаме поговорка "Кучетата си лаят, керванът си върви"
И ще си върви до пълното и окончателно затриване на държавата.

Скумрия от Димитровград отрови 19, съобщава вестникът за новите случаи на хранителни натравяния. Най-после от РИКОЗ казаха причината и за натровените деца от Харманли – рибата.

Кръст за Илинден, гласи надписът на снимка от първа страница за 11-метровия християнски символ, издигнат вчера край Сираково. Публикуваната в "Новинар юг" снимка е от телевизия "Рекординг".
Текезесе.

Връщат 95 строителни фирми за пререгистрация, е акцент от втора страница в броя. Регистрираните в браншовата камара щели да се регистрират повторно.

Увеличиха присъдата на таксиджията убиец, е акцент от криминалната страница. Делян Пеев с увеличена присъда – от 12 на 14 години. Допълнителните 2 години са присъдени от апелативния съд в Пловдив, става ясно в началото на материала. Останалото в текста сме го чели неведнъж, но ни го припомнят за всеки случай.

ВиК отряза 10 фирми и 15 вили, сметката не излизала, четем на 4 страница за поредния воден сериал. Служители на дружеството монополист резнали централния водопровод към ул. "Връх Богдан", встрани от "Освобождение", защото имало разлика между показанията от общия водомер и сбора от отделните устройства към абонатите.
Решението: Всички без вода, докато крадецът си признае. Няма Брюксел, няма Европа, няма закон. Има Сталин и универсалната фраза "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем".
Интригуващото в случая е крещящото отсъствие на хасковската прокуратура. Пред очите им лишават от вода коректни абонати, съсипват бизнеса им и се подиграват с обикновените хора. Какво чакат пазителите на закона? Да им кажат от Брюксел, че трябва да следят за спазването на закона ли?
В бананова държава – бананова прокуратура.

Висши митничари в далавера за 70 млн. лв., информира и "Хасковска Марица" за вчерашната акция на инспектори от националната агенция в Свиленград.

Кмет вади изпълнителни листове срещу ОбС, пише още изданието. Кметът на Минерални бани Орхан Шабан атакувал още около 15 незаконни според него решения на мнозинството в ОбС.
Войната в тази община не заглъхва. Но и батакът там е голям.

500 000 лв. надвзет данък връща НАП, четем още в броя. По-голямата част от сумата е по закона за семейното подоходно облагане.

9 години затвор за източени 1.5 млн. лв. е акцентът от криминалната страница. Присъдата е за Димитър Атанасов от Свиленград, който бе засечен в схема за източване на ДДС с фиктивен износ на стоки.

Със закон разчистват партиите фантоми – така е озаглавен обширен материал за готвените законови промени. 400 са регистрираните политически партии в България.

Джиесем антените третирани като магистрали, четем в друг голям материла в броя, посветен на скандалната антена на Кенана, която разбуни духовете във вилната зона. Оказва, че законодателството за строеж на подобни съоръжения е остаряло.

Парасков прави скулптура на италиански баровец, четем на последната 16 страница. Хасковският скулптор бил поканен от Силвио Виола. За хонорар не се споменава, но няма да е малък.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
25 окт 2020
Последни новини