От х:

Днес в x:

Висши митничари в далавера за 70 млн. лв., скумрия от Димитровград отрови 19. Аналитичен преглед на печата – 18 юли

Акцизи бутат Марашев, обявява над главата си днешният брой на "Новинар юг". Според интерпретацията на вестника вчерашната акция на инспектори от агенция "Митници" в Свиленград, при която бяха иззети документи, била първия залп от битката за сваляне на шефа Стефан Марашев. Той бил близък с предишния директор на националната агенция, а новият му вдигнал мерника. Далаверата, съдържаща се в документите, била за над 70 млн. лв. от неправомерно възстановен акциз.
Изглежда напълно в тон с българските традиции новият шеф Христо Кулишев да сложи свои хора на апетитните митничарски постове. И той да завърти нова далавера.
Какво от това, че от Брюксел ще ни скъсат задника от санкции? На тези лешояди изобщо не им пука. Ние си имаме поговорка "Кучетата си лаят, керванът си върви"
И ще си върви до пълното и окончателно затриване на държавата.

Скумрия от Димитровград отрови 19, съобщава вестникът за новите случаи на хранителни натравяния. Най-после от РИКОЗ казаха причината и за натровените деца от Харманли – рибата.

Кръст за Илинден, гласи надписът на снимка от първа страница за 11-метровия християнски символ, издигнат вчера край Сираково. Публикуваната в "Новинар юг" снимка е от телевизия "Рекординг".
Текезесе.

Връщат 95 строителни фирми за пререгистрация, е акцент от втора страница в броя. Регистрираните в браншовата камара щели да се регистрират повторно.

Увеличиха присъдата на таксиджията убиец, е акцент от криминалната страница. Делян Пеев с увеличена присъда – от 12 на 14 години. Допълнителните 2 години са присъдени от апелативния съд в Пловдив, става ясно в началото на материала. Останалото в текста сме го чели неведнъж, но ни го припомнят за всеки случай.

ВиК отряза 10 фирми и 15 вили, сметката не излизала, четем на 4 страница за поредния воден сериал. Служители на дружеството монополист резнали централния водопровод към ул. "Връх Богдан", встрани от "Освобождение", защото имало разлика между показанията от общия водомер и сбора от отделните устройства към абонатите.
Решението: Всички без вода, докато крадецът си признае. Няма Брюксел, няма Европа, няма закон. Има Сталин и универсалната фраза "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем".
Интригуващото в случая е крещящото отсъствие на хасковската прокуратура. Пред очите им лишават от вода коректни абонати, съсипват бизнеса им и се подиграват с обикновените хора. Какво чакат пазителите на закона? Да им кажат от Брюксел, че трябва да следят за спазването на закона ли?
В бананова държава – бананова прокуратура.

Висши митничари в далавера за 70 млн. лв., информира и "Хасковска Марица" за вчерашната акция на инспектори от националната агенция в Свиленград.

Кмет вади изпълнителни листове срещу ОбС, пише още изданието. Кметът на Минерални бани Орхан Шабан атакувал още около 15 незаконни според него решения на мнозинството в ОбС.
Войната в тази община не заглъхва. Но и батакът там е голям.

500 000 лв. надвзет данък връща НАП, четем още в броя. По-голямата част от сумата е по закона за семейното подоходно облагане.

9 години затвор за източени 1.5 млн. лв. е акцентът от криминалната страница. Присъдата е за Димитър Атанасов от Свиленград, който бе засечен в схема за източване на ДДС с фиктивен износ на стоки.

Със закон разчистват партиите фантоми – така е озаглавен обширен материал за готвените законови промени. 400 са регистрираните политически партии в България.

Джиесем антените третирани като магистрали, четем в друг голям материла в броя, посветен на скандалната антена на Кенана, която разбуни духовете във вилната зона. Оказва, че законодателството за строеж на подобни съоръжения е остаряло.

Парасков прави скулптура на италиански баровец, четем на последната 16 страница. Хасковският скулптор бил поканен от Силвио Виола. За хонорар не се споменава, но няма да е малък.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини