От х:

Днес в x:

21 °C

Уволниха полицай за сбиване в дискотека. Скрит радар дебне джигити. Аналитичен преглед на печата – 14 юли

Майка на убит иска преразследване, гласи заглавието над главата в днешния брой на Новинар юг". Бившият служител на МВР Янко Иванов, който простреля комшията си Венко Ванчев, бил обявен за невменяем от експерти. Майката на убития иска ново разследване.

Скрит радар дебне джигити, е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. В текста обаче не става съвсем ясно какво точно му е скритото на радара, след като КАТ монтира специални табели, които предупреждават за устройството.

Ток от слънце и край Варник, акцентира на втора страница изданието. Трета фирма иска да прави електроцентрала в свиленградско, допълва вестникът.

Улицата зад Девата – "Бойдю Панайотов", информира още изданието. Предложението ще се разглежда в петък на сесия на ОбС Хасково.

50 лева глоба за чиновник, неизпълнил кметска заповед, е акцент от четвърта страница. Досега за това нарушение санкцията била 10 лева. Наказанието ще важи за длъжностни лица, които имат право да съставят наказателни постановления, но не си вършат работата, уточнява изданието.
Странно. В цял свят хората, които не си вършат работата, ги уволняват.

Уволниха полицай за сбиване в дискотека, информира над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието до него е "Пияни гърци млатят ромски оркестър погрешка". Уволненият полицай има за компания още шестима униформени. Наказанието е заради мелето в тополовградска дискотека през януари, а ромският оркестър отнесъл юрмуците в Свиленград от гърци.

Министър Василев подхваща РДНСК Хасково, информира челно вестникът. Шефът на държавната администрация щял да бъде лично уведомен за ината на местния строителен контрол. Чиновниците в Хасково направиха революция в математиката, като доказаха, че 30 минути могат да продължават два часа. 30-минутната обедна почивка, както пише на табелата им, продължавала от 12. 00 до 14. 00.
Трябвало е да уведомят акад. Благовест Сендов, не Николай Василев. Никито е по-слаб в математиката.

Елтехник и школска директорка гуша за гуша заради уволнение, съобщава изданието. Става дума за хасковското училище "Климент Охридски". Електротехникът Тодор Христов настоявал да изпълнява само тесните си задължения – да сменя крушки и да свързва жици. Накарали го да смени една врата и той вдигнал революция.

43 семейства без детски за юни, информира още изданието.

Осъдиха пожарната да плати 60 000 лв. кръвнина, акцентира вестникът на криминалната страница. Солидарно ще плаща и общината в Тополовград. Ищци са близките на изгорелите в пожар миналата година в с. Присадец Петър и Анастасия Манолови. Решението е на ямболския съд. Кметицата на Тополовград Евтимия Карачолова смятала да обжалва, защото общината нямало откъде да вземе тези пари.
Кметицата да благодари, че присъдата е на български съд. Ако беше съд в Америка, щеше да й се завие свят от милионите, които със сигурност щяха да й тръснат.

Промени слагат ред в хаоса с администрацията, гласи заглавието на страницата "Общество".
Дрън дрън. Каквато държавата, такава и администрацията. На страницата има и интервю със заместник министъра на държавната администрация, в което най-хубавото е снимката на Мария Дивизиева.

5 ката хоро на събора в Гарванова, информира от 16 страница вестникът. Над 4000 души се събрали в селото.
Ако е минало и без сбиване, направо си е рекорд. Но за меле нищо не пише.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини