От х:

Днес в x:

11 °C

Уволниха полицай за сбиване в дискотека. Скрит радар дебне джигити. Аналитичен преглед на печата – 14 юли

Майка на убит иска преразследване, гласи заглавието над главата в днешния брой на Новинар юг". Бившият служител на МВР Янко Иванов, който простреля комшията си Венко Ванчев, бил обявен за невменяем от експерти. Майката на убития иска ново разследване.

Скрит радар дебне джигити, е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. В текста обаче не става съвсем ясно какво точно му е скритото на радара, след като КАТ монтира специални табели, които предупреждават за устройството.

Ток от слънце и край Варник, акцентира на втора страница изданието. Трета фирма иска да прави електроцентрала в свиленградско, допълва вестникът.

Улицата зад Девата – "Бойдю Панайотов", информира още изданието. Предложението ще се разглежда в петък на сесия на ОбС Хасково.

50 лева глоба за чиновник, неизпълнил кметска заповед, е акцент от четвърта страница. Досега за това нарушение санкцията била 10 лева. Наказанието ще важи за длъжностни лица, които имат право да съставят наказателни постановления, но не си вършат работата, уточнява изданието.
Странно. В цял свят хората, които не си вършат работата, ги уволняват.

Уволниха полицай за сбиване в дискотека, информира над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието до него е "Пияни гърци млатят ромски оркестър погрешка". Уволненият полицай има за компания още шестима униформени. Наказанието е заради мелето в тополовградска дискотека през януари, а ромският оркестър отнесъл юрмуците в Свиленград от гърци.

Министър Василев подхваща РДНСК Хасково, информира челно вестникът. Шефът на държавната администрация щял да бъде лично уведомен за ината на местния строителен контрол. Чиновниците в Хасково направиха революция в математиката, като доказаха, че 30 минути могат да продължават два часа. 30-минутната обедна почивка, както пише на табелата им, продължавала от 12. 00 до 14. 00.
Трябвало е да уведомят акад. Благовест Сендов, не Николай Василев. Никито е по-слаб в математиката.

Елтехник и школска директорка гуша за гуша заради уволнение, съобщава изданието. Става дума за хасковското училище "Климент Охридски". Електротехникът Тодор Христов настоявал да изпълнява само тесните си задължения – да сменя крушки и да свързва жици. Накарали го да смени една врата и той вдигнал революция.

43 семейства без детски за юни, информира още изданието.

Осъдиха пожарната да плати 60 000 лв. кръвнина, акцентира вестникът на криминалната страница. Солидарно ще плаща и общината в Тополовград. Ищци са близките на изгорелите в пожар миналата година в с. Присадец Петър и Анастасия Манолови. Решението е на ямболския съд. Кметицата на Тополовград Евтимия Карачолова смятала да обжалва, защото общината нямало откъде да вземе тези пари.
Кметицата да благодари, че присъдата е на български съд. Ако беше съд в Америка, щеше да й се завие свят от милионите, които със сигурност щяха да й тръснат.

Промени слагат ред в хаоса с администрацията, гласи заглавието на страницата "Общество".
Дрън дрън. Каквато държавата, такава и администрацията. На страницата има и интервю със заместник министъра на държавната администрация, в което най-хубавото е снимката на Мария Дивизиева.

5 ката хоро на събора в Гарванова, информира от 16 страница вестникът. Над 4000 души се събрали в селото.
Ако е минало и без сбиване, направо си е рекорд. Но за меле нищо не пише.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини