От х:

Днес в x:

Уволниха полицай за сбиване в дискотека. Скрит радар дебне джигити. Аналитичен преглед на печата – 14 юли

Майка на убит иска преразследване, гласи заглавието над главата в днешния брой на Новинар юг". Бившият служител на МВР Янко Иванов, който простреля комшията си Венко Ванчев, бил обявен за невменяем от експерти. Майката на убития иска ново разследване.

Скрит радар дебне джигити, е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. В текста обаче не става съвсем ясно какво точно му е скритото на радара, след като КАТ монтира специални табели, които предупреждават за устройството.

Ток от слънце и край Варник, акцентира на втора страница изданието. Трета фирма иска да прави електроцентрала в свиленградско, допълва вестникът.

Улицата зад Девата – "Бойдю Панайотов", информира още изданието. Предложението ще се разглежда в петък на сесия на ОбС Хасково.

50 лева глоба за чиновник, неизпълнил кметска заповед, е акцент от четвърта страница. Досега за това нарушение санкцията била 10 лева. Наказанието ще важи за длъжностни лица, които имат право да съставят наказателни постановления, но не си вършат работата, уточнява изданието.
Странно. В цял свят хората, които не си вършат работата, ги уволняват.

Уволниха полицай за сбиване в дискотека, информира над главата си днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието до него е "Пияни гърци млатят ромски оркестър погрешка". Уволненият полицай има за компания още шестима униформени. Наказанието е заради мелето в тополовградска дискотека през януари, а ромският оркестър отнесъл юрмуците в Свиленград от гърци.

Министър Василев подхваща РДНСК Хасково, информира челно вестникът. Шефът на държавната администрация щял да бъде лично уведомен за ината на местния строителен контрол. Чиновниците в Хасково направиха революция в математиката, като доказаха, че 30 минути могат да продължават два часа. 30-минутната обедна почивка, както пише на табелата им, продължавала от 12. 00 до 14. 00.
Трябвало е да уведомят акад. Благовест Сендов, не Николай Василев. Никито е по-слаб в математиката.

Елтехник и школска директорка гуша за гуша заради уволнение, съобщава изданието. Става дума за хасковското училище "Климент Охридски". Електротехникът Тодор Христов настоявал да изпълнява само тесните си задължения – да сменя крушки и да свързва жици. Накарали го да смени една врата и той вдигнал революция.

43 семейства без детски за юни, информира още изданието.

Осъдиха пожарната да плати 60 000 лв. кръвнина, акцентира вестникът на криминалната страница. Солидарно ще плаща и общината в Тополовград. Ищци са близките на изгорелите в пожар миналата година в с. Присадец Петър и Анастасия Манолови. Решението е на ямболския съд. Кметицата на Тополовград Евтимия Карачолова смятала да обжалва, защото общината нямало откъде да вземе тези пари.
Кметицата да благодари, че присъдата е на български съд. Ако беше съд в Америка, щеше да й се завие свят от милионите, които със сигурност щяха да й тръснат.

Промени слагат ред в хаоса с администрацията, гласи заглавието на страницата "Общество".
Дрън дрън. Каквато държавата, такава и администрацията. На страницата има и интервю със заместник министъра на държавната администрация, в което най-хубавото е снимката на Мария Дивизиева.

5 ката хоро на събора в Гарванова, информира от 16 страница вестникът. Над 4000 души се събрали в селото.
Ако е минало и без сбиване, направо си е рекорд. Но за меле нищо не пише.

Още новини от региона – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини