От х:

Днес в x:

Роналдиньо отива в Китай, въпреки отказа на Барса


Роналдиньо заяви, че плановете му за август са свързани с участието на Бразилия на Олимпийския турнир по футбол и той отдавна е заявил желанието си на клуба, в който играе Барселона.

"Не виждам други варианти за това време на годината, освен да съм в Пекин с отбора. Мисля за игрите, за представянето на отбора и искам да спечелим златния медал", каза Роналдиньо в Сао Пауло, където си почива в момента.

Роналдиньо беше включен в олимпийския отбор на Бразилия за Пекин 2008 от треньора Карлос Дунга като един от играчите над 23 години, но снощи Барселона обяви в интернет-страницата си, че той трябва да се яви на първа тренировка за новия сезон идния понеделник.

В мотивите на Барселона е посочено, че олимпийският футболен турнир не е част от календара на ФИФА и клубовете не са длъжни да отстъпват играчи на националните отбори.

Бразилската суперзвезда, която не е играла официален мач от 9 март, има договор с Барселона, но медиите му приписват преговори за трансфер в Милан и в Манчестър Сити.

"Аз съм изключително мотивиран и чакам този турнир. Да играеш на Олимпийските игри е чест за всеки футболист. Чакам мачовете там и се надявам, че ще сме победители. В Барселона винаги са се отнасяли много добре с мен и смятам, че и сега недоразуменията ще се изгладят бързо и няма да има пречки да пътувам за Китай", завърши 28-годишният бразилски футболист.



Източник: sportni.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини