От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 19 юни

"От Димитровград жилят със 7 бона перничани" гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Текстът е водещ материал на криминалната страница. Двама от измамниците, които метнали пернишка фирма със 7 бона, били спипани от ломската полиция тази година. Ударът станал преди пет години, но измамниците се укривали, третият все още е в неизвестност.

"7 деца абортираха", информира от първата си страница всекидневникът. Толкова са 15-годишните с прекъсната бременност през послединте три месеца в региона. Абортите за периода са общо 285.

"Хасково с пълно 6 заради Ивайло", анонсира със снимка на виновника и майка му изданието от първата си страница. ИвайлоТрингов получи пълна шестица на матурата по италиански. Той е възпитаник на хасковското училище "Васил Левски".

"Нулев интерес към турскоезични издания отчитат библиотекари" е акцент от втора страница. Седмичният вестник "Заман" и двуезичното списание "Мюсюлмани" се получават в библиотека "Христо Смирненски", но се радвали на нула читатели.
Забележително. Също като във вица "Чукче иска да стане писател, а не читател".

"Пак ошариха "Спартак" с пречупени кръстове", отбелязва изданието и допълва – местни скинари или обикновени хлапетии шарят оградата на спортното съоръжение почти през месец.

"Закриват ТВУ-то в Динево",съобщава вестникът на 4 страница. Интернатът хлопва врати от 1 септември по заповед на просветния министър Даниел Вълчев. До новината е публикувано хапливо блиц интервю с директорката на учебното заведение Павлина Маврова. По-скоро опит за интервю.

"70 шивачки от гръцка фирма без заплати, 10 напускат" е озаглавен друг материал от 4 страница в броя. Работничките в димитровградския шивашки цех "Alfatex" не са получавали парите си от три месеца. Собственикът грък се оправдавал, че партньорите му в чужбина бавели сумите.
Новината, че шивачки остават без заплати не е новина. Новина би била, ако си получат парите в срок. А оправданието на шефа на инспекцията по труда Иван Богданов е нелепо – никой не се бил оплакал при тях. Сигурно никой не се е оплакал и на арменския поп. Самият Богданов определя заплатите на шивачките като високи – добрите работнички взимали по 600 лева. Нека самият Богданов каже каква заплата получава. Всъщност - нека каже и за какво.

Като допълнение по темата за BG-абсурдите е и днешната 5 страница в броя на "Новинар юг". В текста със засилени елементи на добра белетристика е описан случая на Златка Петрова, която от години се опитва да осъди държавата за репресии. Сега съдът прехвърля топката на областния управител. Делото се следи и от посолството на САЩ, защото Петрова имала двойно гражданство.
И какво от това? На българските чиновници не им пука от никой – бог е високо, царят излезе дърт мошеник, а от Америка ни дели цял световен океан.

"Арменски стол от Виена на 126 г. украси музея" е акцент от 12 страница. Става дума за дарението на Тилко Тилев за историческия музей. Само не става ясно само защо столът да е арменски и кой е загадъчният арменец аптекар от Свиленград, откъде е взет столът.

"Станахме на 5 години", хвали се в днешния си брой екипът на "Хасковска Марица". По този повод над главата на вестника е публикувана огромна цветна снимка. Интересно кой ги е снимал, след като и двамата им фотографи се усмихват щастливо от фотоса. Някой усърден репортер дори е преброил дните – "1826 дни с вас", гордо съобщава изданието. Няма да седним да ги броим. Честито! Пием "Туборг".

"Сньото гориво теква в Хасково наесен", съобщава от първата си страница вестникът. До месец "Ситигаз" започва сторежа на нов 29-километров газопровод.

"Уволниха пиян личен асистент" е друг акцент от първа. Свиленградчанинът Тихомир Трифонов бил спипан да да кара балканчето си с цели 4. 5 промила алкохол в кръвта. Наистина е множко.

"Басейните без охрана, спасителите на гурбет" е водещото заглавие на втора страница в броя. Водните спасители предпочитали оферти за работа в Испания, където им плащали по 900 евро, отколкото да охраняват българските басейни за 350 лева месечно. Образованието ни може и да куца, но дотолкова всеки може да смята.

"Фуат Гювен" купи яхтата на Джеймс Бонд", съобщава още изданието.

"Роднини размахват брадва за пари", информира от криминалната си страница всекидневникът. 38-годишен с криминално досие е в ареста, налетял на свой далечен роднина, който му бил на гости.

"Куйович няма да бъде осъден", цитира вестникът бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов. Според него прокуратурата е избързала с ареста, доказателствата й куцат.

"Стара къщо в Лозен скара шотландци и българи" е заглавието на голям материал на страницата "Общество" в днешния брой. Алан и Марон Макглашен били изумени как ги ментят местните майстори с ремонта на съборетината, която купили в селото. Изръсили се една камара пари, а всичко било претупано през куп за грош. Закъснели доставки, инфлация, неуредици – обичайните неща, с които сме свикнали.
Единственият сигурен начин да избегнат тези проблеми е бил да си купят къща в друга държава. Но те вече са се набутали. Сори.

Още новини и истории – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини