От х:

Днес в x:

15 °C

Преглед на печата – 4 юни

"Кучешки приют за 170 000 лв." е заглавието на водещия материал в днешния брой на "Новинар юг". Английският бизнесмен Робърт Смит ще го строи в Димитровград, очаква питомците му да са поне 1000.

"Философията конкурент на географията на матура-2" е друг акцент от първа. 49 от явилите се 125 зрелостници във финансово стопанската гимназия са избрали изпита по философия. Като цяло най-предпочитаният предмет за втората матура е географията.

"Митническият шеф Марашев: Няма да подавам оставка", акцентира вестникът на втора страница.

"Лицето на TV 7 с предизвестие", информира още изданието на същата страница. Огняна Генева, както и репортерките Христина Котларска и Владимира Софрониева, са получили предизвестия за уволнение. Причината е, че местният клон на медията минава на самоиздръжка.

"До дни обявяват конкурс за музея", съобщава още "Новинар юг". Конкурсът за директор ще стартира до 10 дни. Мястото бе овакантено с пенсионирането на Георги Граматиков, на поста му временно е археологът Ирко Петров.

"Куйович пак блокира Хасково, седем чакат за показания" е акцент от криминалната страница. Днешното заседание е седмото поред, допълва вестникът.

"Димитровград с иск срещу събрание на ВиК", информира още изданието. Общинският съвет настоява да се спрат решенията на дружеството, защото нарушават Търговския закон.

"Ще се завърти ли червената метла в митницата?" е заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Цитиран е досегашният шеф Стефан Марашев, който потвърждава и пред тази медия решението си да не подава сам оставка. Като контрапункт пък е публикувано и изявлението на спрягания за поста Павел Лилянов: Надявам се да поема шефското място.

"1 лев билетът за рейс в Хасково", информира водещото заглавие на "Хасковска Марица". От вчера билетчето поскъпнало с 20 стотинки, причината е високата цена на дизела, която вече е 2. 57 – 2. 59 лв., обясняват превозвачите. В дописката четем още, че за 6 юни е предвиден протест в цялата страна и автобусите може да спрат за цял ден.

"Сивият бизнес печели от войната на аптеките", акцентира на втора страница изданието. Лекари, аптекари и пациенти готвят общ протест срещу здравната реформа.

"Сложиха светофар на "Левски" и "Дунав", информира вестникът. Кръстовището е сред най-натоварените в града и там често стават инциденти.

"Иззеха опасни детски дрехи от магазините" е водещото заглавие на трета страница. Трикотажните комплекти – панталон и яке с щампа "Princess" са изтеглени от търговската мрежа от служители на комисията за защита на потребителите.

"Скъпотията върна гражданите към домашните градини", отбелязва вестникът. Заради високите цени на зарзавата много хора купуват разсад, най-много се харчат доматите.

Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини