От х:

Днес в x:

15 °C

Преглед на печата – 4 юни

"Кучешки приют за 170 000 лв." е заглавието на водещия материал в днешния брой на "Новинар юг". Английският бизнесмен Робърт Смит ще го строи в Димитровград, очаква питомците му да са поне 1000.

"Философията конкурент на географията на матура-2" е друг акцент от първа. 49 от явилите се 125 зрелостници във финансово стопанската гимназия са избрали изпита по философия. Като цяло най-предпочитаният предмет за втората матура е географията.

"Митническият шеф Марашев: Няма да подавам оставка", акцентира вестникът на втора страница.

"Лицето на TV 7 с предизвестие", информира още изданието на същата страница. Огняна Генева, както и репортерките Христина Котларска и Владимира Софрониева, са получили предизвестия за уволнение. Причината е, че местният клон на медията минава на самоиздръжка.

"До дни обявяват конкурс за музея", съобщава още "Новинар юг". Конкурсът за директор ще стартира до 10 дни. Мястото бе овакантено с пенсионирането на Георги Граматиков, на поста му временно е археологът Ирко Петров.

"Куйович пак блокира Хасково, седем чакат за показания" е акцент от криминалната страница. Днешното заседание е седмото поред, допълва вестникът.

"Димитровград с иск срещу събрание на ВиК", информира още изданието. Общинският съвет настоява да се спрат решенията на дружеството, защото нарушават Търговския закон.

"Ще се завърти ли червената метла в митницата?" е заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Цитиран е досегашният шеф Стефан Марашев, който потвърждава и пред тази медия решението си да не подава сам оставка. Като контрапункт пък е публикувано и изявлението на спрягания за поста Павел Лилянов: Надявам се да поема шефското място.

"1 лев билетът за рейс в Хасково", информира водещото заглавие на "Хасковска Марица". От вчера билетчето поскъпнало с 20 стотинки, причината е високата цена на дизела, която вече е 2. 57 – 2. 59 лв., обясняват превозвачите. В дописката четем още, че за 6 юни е предвиден протест в цялата страна и автобусите може да спрат за цял ден.

"Сивият бизнес печели от войната на аптеките", акцентира на втора страница изданието. Лекари, аптекари и пациенти готвят общ протест срещу здравната реформа.

"Сложиха светофар на "Левски" и "Дунав", информира вестникът. Кръстовището е сред най-натоварените в града и там често стават инциденти.

"Иззеха опасни детски дрехи от магазините" е водещото заглавие на трета страница. Трикотажните комплекти – панталон и яке с щампа "Princess" са изтеглени от търговската мрежа от служители на комисията за защита на потребителите.

"Скъпотията върна гражданите към домашните градини", отбелязва вестникът. Заради високите цени на зарзавата много хора купуват разсад, най-много се харчат доматите.

Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини