От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 4 юни

"Кучешки приют за 170 000 лв." е заглавието на водещия материал в днешния брой на "Новинар юг". Английският бизнесмен Робърт Смит ще го строи в Димитровград, очаква питомците му да са поне 1000.

"Философията конкурент на географията на матура-2" е друг акцент от първа. 49 от явилите се 125 зрелостници във финансово стопанската гимназия са избрали изпита по философия. Като цяло най-предпочитаният предмет за втората матура е географията.

"Митническият шеф Марашев: Няма да подавам оставка", акцентира вестникът на втора страница.

"Лицето на TV 7 с предизвестие", информира още изданието на същата страница. Огняна Генева, както и репортерките Христина Котларска и Владимира Софрониева, са получили предизвестия за уволнение. Причината е, че местният клон на медията минава на самоиздръжка.

"До дни обявяват конкурс за музея", съобщава още "Новинар юг". Конкурсът за директор ще стартира до 10 дни. Мястото бе овакантено с пенсионирането на Георги Граматиков, на поста му временно е археологът Ирко Петров.

"Куйович пак блокира Хасково, седем чакат за показания" е акцент от криминалната страница. Днешното заседание е седмото поред, допълва вестникът.

"Димитровград с иск срещу събрание на ВиК", информира още изданието. Общинският съвет настоява да се спрат решенията на дружеството, защото нарушават Търговския закон.

"Ще се завърти ли червената метла в митницата?" е заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Цитиран е досегашният шеф Стефан Марашев, който потвърждава и пред тази медия решението си да не подава сам оставка. Като контрапункт пък е публикувано и изявлението на спрягания за поста Павел Лилянов: Надявам се да поема шефското място.

"1 лев билетът за рейс в Хасково", информира водещото заглавие на "Хасковска Марица". От вчера билетчето поскъпнало с 20 стотинки, причината е високата цена на дизела, която вече е 2. 57 – 2. 59 лв., обясняват превозвачите. В дописката четем още, че за 6 юни е предвиден протест в цялата страна и автобусите може да спрат за цял ден.

"Сивият бизнес печели от войната на аптеките", акцентира на втора страница изданието. Лекари, аптекари и пациенти готвят общ протест срещу здравната реформа.

"Сложиха светофар на "Левски" и "Дунав", информира вестникът. Кръстовището е сред най-натоварените в града и там често стават инциденти.

"Иззеха опасни детски дрехи от магазините" е водещото заглавие на трета страница. Трикотажните комплекти – панталон и яке с щампа "Princess" са изтеглени от търговската мрежа от служители на комисията за защита на потребителите.

"Скъпотията върна гражданите към домашните градини", отбелязва вестникът. Заради високите цени на зарзавата много хора купуват разсад, най-много се харчат доматите.

Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини