От х:

Днес в x:

19 °C

Преглед на печата – 4 юни

"Кучешки приют за 170 000 лв." е заглавието на водещия материал в днешния брой на "Новинар юг". Английският бизнесмен Робърт Смит ще го строи в Димитровград, очаква питомците му да са поне 1000.

"Философията конкурент на географията на матура-2" е друг акцент от първа. 49 от явилите се 125 зрелостници във финансово стопанската гимназия са избрали изпита по философия. Като цяло най-предпочитаният предмет за втората матура е географията.

"Митническият шеф Марашев: Няма да подавам оставка", акцентира вестникът на втора страница.

"Лицето на TV 7 с предизвестие", информира още изданието на същата страница. Огняна Генева, както и репортерките Христина Котларска и Владимира Софрониева, са получили предизвестия за уволнение. Причината е, че местният клон на медията минава на самоиздръжка.

"До дни обявяват конкурс за музея", съобщава още "Новинар юг". Конкурсът за директор ще стартира до 10 дни. Мястото бе овакантено с пенсионирането на Георги Граматиков, на поста му временно е археологът Ирко Петров.

"Куйович пак блокира Хасково, седем чакат за показания" е акцент от криминалната страница. Днешното заседание е седмото поред, допълва вестникът.

"Димитровград с иск срещу събрание на ВиК", информира още изданието. Общинският съвет настоява да се спрат решенията на дружеството, защото нарушават Търговския закон.

"Ще се завърти ли червената метла в митницата?" е заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница. Цитиран е досегашният шеф Стефан Марашев, който потвърждава и пред тази медия решението си да не подава сам оставка. Като контрапункт пък е публикувано и изявлението на спрягания за поста Павел Лилянов: Надявам се да поема шефското място.

"1 лев билетът за рейс в Хасково", информира водещото заглавие на "Хасковска Марица". От вчера билетчето поскъпнало с 20 стотинки, причината е високата цена на дизела, която вече е 2. 57 – 2. 59 лв., обясняват превозвачите. В дописката четем още, че за 6 юни е предвиден протест в цялата страна и автобусите може да спрат за цял ден.

"Сивият бизнес печели от войната на аптеките", акцентира на втора страница изданието. Лекари, аптекари и пациенти готвят общ протест срещу здравната реформа.

"Сложиха светофар на "Левски" и "Дунав", информира вестникът. Кръстовището е сред най-натоварените в града и там често стават инциденти.

"Иззеха опасни детски дрехи от магазините" е водещото заглавие на трета страница. Трикотажните комплекти – панталон и яке с щампа "Princess" са изтеглени от търговската мрежа от служители на комисията за защита на потребителите.

"Скъпотията върна гражданите към домашните градини", отбелязва вестникът. Заради високите цени на зарзавата много хора купуват разсад, най-много се харчат доматите.

Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини