От х:

Днес в x:

11 °C

Преглед на печата – 28 май

"Без автобуси в петък", съобщава от първа страница днешният брой на "Новинар юг" Рейсовете спират за 3 часа заради скъпия дизел.

"Режат тежко болни от асистент" е водещото заглавие на първа. Постановление на МС от 2005-а не разрешава социален помощник при месечен доход над 55 лв. на член от семейството, допълва изданието.

"Неграмотни роми спъват интеграцията" е акцент от втора страница. Безкнижността е проблем № 1, 16 процента от младите, на възраст до 25 години, са неграмотни.

"110 бона кръвнина дънят бюджета" е друго заглавие от страницата. Общинските съветници в Свиленград ще умуват как да компенсират платените заради смъртта на родилката Дамяна Милчева пари от местната болница. Тя е призната за солидарен длъжник заедно с д-р Добри Маргаритов.

"Съдът отряза напъните на Спахиево да е кметство", съобщава още изданието. Административните магистрати постановиха, че подобно решение не е в правомощията на общинските съвети.

"110 деца станаха специални агенти", информира изданието за вчерашното връчване на дипломите на учениците, завършили детската полицейска академия.

"Земеделците пас за скъпата нафта, чакат по-евтин хляб" е акцент от четвърта страница. Очакват се по-високи добиви на пшеница, цената й продължава да пада и стигна 300 лв. за тон.

"Хасково не обича футбола" – под това заглавие "Новинар юг" публикува кратко интервю с бившия старши треньор на "Левски" Станимир Стоилов. Той коментира състоянието на местния клуб. На въпроса какъв е изходът от тази ситуация – отпадането от "Б" група и окаяното положение на родния му отбор, Мъри отговаря кратко и ясно: На този етап няма изход.

"Забраняват с указ старци по черешите", развеселява читателите 12 страница. Шефът на старческия дом на Кенана Вълко Пехливанов издал декрет, с който забранява на възрастните да се катерят по дърветата. Трима вече се изтърсили, но се отървали само с натъртвания.

"Нападнаха шофьор на автобус пред 15 пътници" е челото на "Хасковска Марица". Инцидентът станал в понеделник привечер. Шофьорът Сунай Мехмед бил сплашван от непознати лица. Според неофициалната информация на вестника, вероятно става дума за действия на конкуренцията в бранша."

"Кило тиквички колкото едно яйце" е акцент от втора страница. До 20 ст. се сринаха изкупните цени на краставиците, жалват се пред изданието производителите.

Темата за далаверите с воените имоти е продължена на страницата "Общество" в днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието е "Как "Воинтех" хариза 15 декара на Ямача за жълти стотинки". Публикувана е и архивна снимка, която е запечатала първата копка на бившето ОСО. Продажбата на тази сграда предизвика национален скандал, а далаверата бе обявена лично от новия министър на отбраната Николай Цонев.

Подробностите - в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковскка Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини