От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 28 май

"Без автобуси в петък", съобщава от първа страница днешният брой на "Новинар юг" Рейсовете спират за 3 часа заради скъпия дизел.

"Режат тежко болни от асистент" е водещото заглавие на първа. Постановление на МС от 2005-а не разрешава социален помощник при месечен доход над 55 лв. на член от семейството, допълва изданието.

"Неграмотни роми спъват интеграцията" е акцент от втора страница. Безкнижността е проблем № 1, 16 процента от младите, на възраст до 25 години, са неграмотни.

"110 бона кръвнина дънят бюджета" е друго заглавие от страницата. Общинските съветници в Свиленград ще умуват как да компенсират платените заради смъртта на родилката Дамяна Милчева пари от местната болница. Тя е призната за солидарен длъжник заедно с д-р Добри Маргаритов.

"Съдът отряза напъните на Спахиево да е кметство", съобщава още изданието. Административните магистрати постановиха, че подобно решение не е в правомощията на общинските съвети.

"110 деца станаха специални агенти", информира изданието за вчерашното връчване на дипломите на учениците, завършили детската полицейска академия.

"Земеделците пас за скъпата нафта, чакат по-евтин хляб" е акцент от четвърта страница. Очакват се по-високи добиви на пшеница, цената й продължава да пада и стигна 300 лв. за тон.

"Хасково не обича футбола" – под това заглавие "Новинар юг" публикува кратко интервю с бившия старши треньор на "Левски" Станимир Стоилов. Той коментира състоянието на местния клуб. На въпроса какъв е изходът от тази ситуация – отпадането от "Б" група и окаяното положение на родния му отбор, Мъри отговаря кратко и ясно: На този етап няма изход.

"Забраняват с указ старци по черешите", развеселява читателите 12 страница. Шефът на старческия дом на Кенана Вълко Пехливанов издал декрет, с който забранява на възрастните да се катерят по дърветата. Трима вече се изтърсили, но се отървали само с натъртвания.

"Нападнаха шофьор на автобус пред 15 пътници" е челото на "Хасковска Марица". Инцидентът станал в понеделник привечер. Шофьорът Сунай Мехмед бил сплашван от непознати лица. Според неофициалната информация на вестника, вероятно става дума за действия на конкуренцията в бранша."

"Кило тиквички колкото едно яйце" е акцент от втора страница. До 20 ст. се сринаха изкупните цени на краставиците, жалват се пред изданието производителите.

Темата за далаверите с воените имоти е продължена на страницата "Общество" в днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието е "Как "Воинтех" хариза 15 декара на Ямача за жълти стотинки". Публикувана е и архивна снимка, която е запечатала първата копка на бившето ОСО. Продажбата на тази сграда предизвика национален скандал, а далаверата бе обявена лично от новия министър на отбраната Николай Цонев.

Подробностите - в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковскка Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини