От х:

Днес в x:

9 °C

Преглед на печата – 28 май

"Без автобуси в петък", съобщава от първа страница днешният брой на "Новинар юг" Рейсовете спират за 3 часа заради скъпия дизел.

"Режат тежко болни от асистент" е водещото заглавие на първа. Постановление на МС от 2005-а не разрешава социален помощник при месечен доход над 55 лв. на член от семейството, допълва изданието.

"Неграмотни роми спъват интеграцията" е акцент от втора страница. Безкнижността е проблем № 1, 16 процента от младите, на възраст до 25 години, са неграмотни.

"110 бона кръвнина дънят бюджета" е друго заглавие от страницата. Общинските съветници в Свиленград ще умуват как да компенсират платените заради смъртта на родилката Дамяна Милчева пари от местната болница. Тя е призната за солидарен длъжник заедно с д-р Добри Маргаритов.

"Съдът отряза напъните на Спахиево да е кметство", съобщава още изданието. Административните магистрати постановиха, че подобно решение не е в правомощията на общинските съвети.

"110 деца станаха специални агенти", информира изданието за вчерашното връчване на дипломите на учениците, завършили детската полицейска академия.

"Земеделците пас за скъпата нафта, чакат по-евтин хляб" е акцент от четвърта страница. Очакват се по-високи добиви на пшеница, цената й продължава да пада и стигна 300 лв. за тон.

"Хасково не обича футбола" – под това заглавие "Новинар юг" публикува кратко интервю с бившия старши треньор на "Левски" Станимир Стоилов. Той коментира състоянието на местния клуб. На въпроса какъв е изходът от тази ситуация – отпадането от "Б" група и окаяното положение на родния му отбор, Мъри отговаря кратко и ясно: На този етап няма изход.

"Забраняват с указ старци по черешите", развеселява читателите 12 страница. Шефът на старческия дом на Кенана Вълко Пехливанов издал декрет, с който забранява на възрастните да се катерят по дърветата. Трима вече се изтърсили, но се отървали само с натъртвания.

"Нападнаха шофьор на автобус пред 15 пътници" е челото на "Хасковска Марица". Инцидентът станал в понеделник привечер. Шофьорът Сунай Мехмед бил сплашван от непознати лица. Според неофициалната информация на вестника, вероятно става дума за действия на конкуренцията в бранша."

"Кило тиквички колкото едно яйце" е акцент от втора страница. До 20 ст. се сринаха изкупните цени на краставиците, жалват се пред изданието производителите.

Темата за далаверите с воените имоти е продължена на страницата "Общество" в днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието е "Как "Воинтех" хариза 15 декара на Ямача за жълти стотинки". Публикувана е и архивна снимка, която е запечатала първата копка на бившето ОСО. Продажбата на тази сграда предизвика национален скандал, а далаверата бе обявена лично от новия министър на отбраната Николай Цонев.

Подробностите - в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковскка Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини