От х:

Днес в x:

6 °C

Преглед на печата – 28 май

"Без автобуси в петък", съобщава от първа страница днешният брой на "Новинар юг" Рейсовете спират за 3 часа заради скъпия дизел.

"Режат тежко болни от асистент" е водещото заглавие на първа. Постановление на МС от 2005-а не разрешава социален помощник при месечен доход над 55 лв. на член от семейството, допълва изданието.

"Неграмотни роми спъват интеграцията" е акцент от втора страница. Безкнижността е проблем № 1, 16 процента от младите, на възраст до 25 години, са неграмотни.

"110 бона кръвнина дънят бюджета" е друго заглавие от страницата. Общинските съветници в Свиленград ще умуват как да компенсират платените заради смъртта на родилката Дамяна Милчева пари от местната болница. Тя е призната за солидарен длъжник заедно с д-р Добри Маргаритов.

"Съдът отряза напъните на Спахиево да е кметство", съобщава още изданието. Административните магистрати постановиха, че подобно решение не е в правомощията на общинските съвети.

"110 деца станаха специални агенти", информира изданието за вчерашното връчване на дипломите на учениците, завършили детската полицейска академия.

"Земеделците пас за скъпата нафта, чакат по-евтин хляб" е акцент от четвърта страница. Очакват се по-високи добиви на пшеница, цената й продължава да пада и стигна 300 лв. за тон.

"Хасково не обича футбола" – под това заглавие "Новинар юг" публикува кратко интервю с бившия старши треньор на "Левски" Станимир Стоилов. Той коментира състоянието на местния клуб. На въпроса какъв е изходът от тази ситуация – отпадането от "Б" група и окаяното положение на родния му отбор, Мъри отговаря кратко и ясно: На този етап няма изход.

"Забраняват с указ старци по черешите", развеселява читателите 12 страница. Шефът на старческия дом на Кенана Вълко Пехливанов издал декрет, с който забранява на възрастните да се катерят по дърветата. Трима вече се изтърсили, но се отървали само с натъртвания.

"Нападнаха шофьор на автобус пред 15 пътници" е челото на "Хасковска Марица". Инцидентът станал в понеделник привечер. Шофьорът Сунай Мехмед бил сплашван от непознати лица. Според неофициалната информация на вестника, вероятно става дума за действия на конкуренцията в бранша."

"Кило тиквички колкото едно яйце" е акцент от втора страница. До 20 ст. се сринаха изкупните цени на краставиците, жалват се пред изданието производителите.

Темата за далаверите с воените имоти е продължена на страницата "Общество" в днешния брой на "Хасковска Марица". Заглавието е "Как "Воинтех" хариза 15 декара на Ямача за жълти стотинки". Публикувана е и архивна снимка, която е запечатала първата копка на бившето ОСО. Продажбата на тази сграда предизвика национален скандал, а далаверата бе обявена лично от новия министър на отбраната Николай Цонев.

Подробностите - в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковскка Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
28 фев 2020
Последни новини