От х:

Днес в x:

3 °C

Преглед на печата – 27 май

"Паралелките: плюс 9, децата: минус 200", е озаглавен водещият материал на първа страница на "Новинар юг" днес. Толкова са новооткритите класове, за които ще кандидатстват тази година седмокласниците, а самите кандидати са с 200 по-малко от миналата година, допълва изданието, но без да уточни колко е точният им брой.

"Ловци на бракониери в палатки от днес" е друг акцент от първа страница. Инспекторите от агенцията по рибарство се изнасят на бивак край яз. "Тракиец" до края на забранителния период – 31 май.

"30 свободни легла в дома за стари хора", информира от втора страница изданието и допълва, че допреди година списъкът с чакащите наброявал 200 души. Причина за охладения интерес към дома е промяна в закона, която изисква мераклиите да не са прехвърляли недвижим имот през последните пет години.

"50 безмитни магазинери остават без работа", съобщава още вестникът. Толкова ще бъдат освободените продавачи при закриването на безмитните магазини.

"Трима горят с 16 бона, морили рибата с ток", информира изданието на четвърта страница. Четири сома с общо тегло 50 кила са извадили инспекторите по рибартво от лодката на бракониерите.

Във вестник "Хасковска Марица" въпросните бракониери са четирима, но пък теглото на сомовете съвпада – 50 кила. Те били открити с размазани глави в окървавена лодка, внася допълнителен драматизъм изданието.

Водещият материал на "Хасковска Марица" е със заглавие "Коктейл с виагра уби 58-годишен турчин", изнесено над главата на вестника. Мъжът бил открит в безсъзнание на паркинга "Изворът на Белоногата" вчера сутринта. Освен сексстимуланта, починалия вземал и лекарства за астма, пише изданието.

"Плашат свидетел по дело за убийство" е водещото на криминалната страница. Майката на убития ученик Сашо Дойчев – Таня Паунова, заплашвала един от свидетелите на процеса – Валентин Колев, оплакал се самият той вчера на съдията.

"2000 евро и 3000 лева плячкосани от загиналите край Харманли", съобщава още вестникът. Парите изчезнали от джобовете на двамата пловдивчани, които загинаха в катастрофата в неделя.

"Рейсовете за Свиленград с климатик и WC", информира "Хасковска Марица". Условието е залегнало в правилата за концесиониране, които общинарите ще разглеждат в четвъртък.

"Бира и кренвирши с нови цени" е друг акцент от днешния брой. Наблюденията на репортерите показали поскъпване на пивото в магазините с двайсетина стотинки, кренвиршите пък дръпнали нагоре с 30 ст.

Тези и други новини от региона – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини