От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 27 май

"Паралелките: плюс 9, децата: минус 200", е озаглавен водещият материал на първа страница на "Новинар юг" днес. Толкова са новооткритите класове, за които ще кандидатстват тази година седмокласниците, а самите кандидати са с 200 по-малко от миналата година, допълва изданието, но без да уточни колко е точният им брой.

"Ловци на бракониери в палатки от днес" е друг акцент от първа страница. Инспекторите от агенцията по рибарство се изнасят на бивак край яз. "Тракиец" до края на забранителния период – 31 май.

"30 свободни легла в дома за стари хора", информира от втора страница изданието и допълва, че допреди година списъкът с чакащите наброявал 200 души. Причина за охладения интерес към дома е промяна в закона, която изисква мераклиите да не са прехвърляли недвижим имот през последните пет години.

"50 безмитни магазинери остават без работа", съобщава още вестникът. Толкова ще бъдат освободените продавачи при закриването на безмитните магазини.

"Трима горят с 16 бона, морили рибата с ток", информира изданието на четвърта страница. Четири сома с общо тегло 50 кила са извадили инспекторите по рибартво от лодката на бракониерите.

Във вестник "Хасковска Марица" въпросните бракониери са четирима, но пък теглото на сомовете съвпада – 50 кила. Те били открити с размазани глави в окървавена лодка, внася допълнителен драматизъм изданието.

Водещият материал на "Хасковска Марица" е със заглавие "Коктейл с виагра уби 58-годишен турчин", изнесено над главата на вестника. Мъжът бил открит в безсъзнание на паркинга "Изворът на Белоногата" вчера сутринта. Освен сексстимуланта, починалия вземал и лекарства за астма, пише изданието.

"Плашат свидетел по дело за убийство" е водещото на криминалната страница. Майката на убития ученик Сашо Дойчев – Таня Паунова, заплашвала един от свидетелите на процеса – Валентин Колев, оплакал се самият той вчера на съдията.

"2000 евро и 3000 лева плячкосани от загиналите край Харманли", съобщава още вестникът. Парите изчезнали от джобовете на двамата пловдивчани, които загинаха в катастрофата в неделя.

"Рейсовете за Свиленград с климатик и WC", информира "Хасковска Марица". Условието е залегнало в правилата за концесиониране, които общинарите ще разглеждат в четвъртък.

"Бира и кренвирши с нови цени" е друг акцент от днешния брой. Наблюденията на репортерите показали поскъпване на пивото в магазините с двайсетина стотинки, кренвиршите пък дръпнали нагоре с 30 ст.

Тези и други новини от региона – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини