От х:

Днес в x:

23 °C

Преглед на печата – 27 май

"Паралелките: плюс 9, децата: минус 200", е озаглавен водещият материал на първа страница на "Новинар юг" днес. Толкова са новооткритите класове, за които ще кандидатстват тази година седмокласниците, а самите кандидати са с 200 по-малко от миналата година, допълва изданието, но без да уточни колко е точният им брой.

"Ловци на бракониери в палатки от днес" е друг акцент от първа страница. Инспекторите от агенцията по рибарство се изнасят на бивак край яз. "Тракиец" до края на забранителния период – 31 май.

"30 свободни легла в дома за стари хора", информира от втора страница изданието и допълва, че допреди година списъкът с чакащите наброявал 200 души. Причина за охладения интерес към дома е промяна в закона, която изисква мераклиите да не са прехвърляли недвижим имот през последните пет години.

"50 безмитни магазинери остават без работа", съобщава още вестникът. Толкова ще бъдат освободените продавачи при закриването на безмитните магазини.

"Трима горят с 16 бона, морили рибата с ток", информира изданието на четвърта страница. Четири сома с общо тегло 50 кила са извадили инспекторите по рибартво от лодката на бракониерите.

Във вестник "Хасковска Марица" въпросните бракониери са четирима, но пък теглото на сомовете съвпада – 50 кила. Те били открити с размазани глави в окървавена лодка, внася допълнителен драматизъм изданието.

Водещият материал на "Хасковска Марица" е със заглавие "Коктейл с виагра уби 58-годишен турчин", изнесено над главата на вестника. Мъжът бил открит в безсъзнание на паркинга "Изворът на Белоногата" вчера сутринта. Освен сексстимуланта, починалия вземал и лекарства за астма, пише изданието.

"Плашат свидетел по дело за убийство" е водещото на криминалната страница. Майката на убития ученик Сашо Дойчев – Таня Паунова, заплашвала един от свидетелите на процеса – Валентин Колев, оплакал се самият той вчера на съдията.

"2000 евро и 3000 лева плячкосани от загиналите край Харманли", съобщава още вестникът. Парите изчезнали от джобовете на двамата пловдивчани, които загинаха в катастрофата в неделя.

"Рейсовете за Свиленград с климатик и WC", информира "Хасковска Марица". Условието е залегнало в правилата за концесиониране, които общинарите ще разглеждат в четвъртък.

"Бира и кренвирши с нови цени" е друг акцент от днешния брой. Наблюденията на репортерите показали поскъпване на пивото в магазините с двайсетина стотинки, кренвиршите пък дръпнали нагоре с 30 ст.

Тези и други новини от региона – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини