От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 23 май

"Пети труп на пътя за 6 дни", брои жертвите от войната по пътищата днешният брой на "Новинар юг". 20-годишната Елена Петкова изскача внезапно пред ауди, загива.

"61 сгради в региона незаконни" съобщава от първа страница всекидневникът. Заключението е на пловдивската апелативна прокуратура по повод проверка, назначена от шефа й Росен Димов. Търсят чиновниците, които са си затваряли очите.

"Аллах спаси четирима в размазан голф", съобщава още вестникът. Заглавието подсказва, че става дума за четиримата турски младежи, които катастрофираха до разклона за Николово вчера и оцеляха по чудо.

"Подпалиха джипа на адвокат" е друг акцент от криминалната страница. "Ландроувър" на хасковския юрист Димитър Аврамов горя миналата нощ. Според разследващите не е изключено да става дума за умишлен палеж. Аврамов е бил районен съдия в Харманли, преди да стане адвокат, уточнява изданието.

"Отлагат единния фиш на трасе "Изход", съобщава още "Новинар юг". Информацията е по повод днешната проверка на ГКПП Капитан Андреево, която ще направи министърът на държавната администрация Николай Василев.

"Ревю с новите униформи на 24 май в "Смирненски", съобщава изданието на 12 страница. Учениците в хасковското училище сами избраха моделите, комплектите излизат около 50 лева.

"Вулкан" с приз "Данъкоплатец на годината", информира от първатаа си страница "Хасковска Марица". Отличието бе връчено на официална церемония снощи от Панчо Благоев, главен редактор на медията, която е и съорганизатор на конкурса.

"Р. Йовчева взе червена книжка" е друг акцент от първа страница. Областната управителка ще членува в партийната организация "Бели кладенец" в Хасково.

"Таксите вдигнаха тарифите", съобщава още вестникът. Първоначалната цена вече е 0.89 лв.

"50 лв. глоба за неправилно паркиране" е акцент от втора страница. Старият размер на глобата бе 15 лв., предложението ще се гласува на сесия на ОбС в Хасково.

"Маршрутка не качва пенсионери с карти" е водещото заглавие на трета страница. Разгневен пенсионер се жалвал в редакцията, че го сваляли от бусчето по линията на единицата – за кв. Болярово. От фирмата парират, че ситуацията е валидна само в пиковите часове, когато в малките авгтобуси няма места за ученици и работещи.

"БСП като английската кралица – има власт, но не управлява" е озаглавен анализ за състоянието на червената организация на страницата "Общество".

"Кой дърпа конците във войната на лекарствата?" – обширният материал е по повод сбиването на босовете на двете аптечни вериги в Хасково. Проблемът е, че след като се прочете статията, не става ясно кой наистина дърпа конците в аптекарската война.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини