От х:

Днес в x:

Две първи места и републикански рекорд на Кюмюрлука

С две първи места за Харманли и поставен републикански рекорд приключи Републиканското състезание по корабомоделен спорт. То се проведе на язовир "Кюмюрлука", южно от града в рамките на Деня на Харманли.

При клас F3Е (фигурен курс за радиоуправлаеми модели) първи стана Георги Георгиев, в клас, а четвърти е Пламен Панайотов и двамата от модел клуб "Емил Димитров" Харманли. В този клас трети стана англичанинът Чарли Маккалън от отбора на "Средец".

В клас F2А (точни умалени копия на действащи кораби) на първи е Емил Димитров с модела си ракетен катер ,,САР 33" – френски кораб. Втори е Ангел Вангелов, а трети – Божидар Стоев – и тримата от харманлийския отбор. При F3V (модели с двигатели с вътрешно горене) Пламен Панайотов от същия отбор стана четвърти.

75 състезатели от цялата страна присъстваха на първия кръг от 53 –то републиканско първенство по корабомоделизъм, който по традиция се открива в Харманли.

Тази година тук бе направен и републикански рекорд в клас F1Е (скоростен клас). Той бе поставен от Георги Миров от Варна. Резултатът му е 17 секунди за извършване на сложна фигура с 8 завоя.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини