От х:

Днес в x:

Новият кабинет Станишев ще е готов в понеделник

Тримата лидери на партиите във властта - премиерът Сергей Станишев (БСП), Симеон Сакскобургготски (НДСВ) и Ахмед Доган (ДПС), ще обявят състава на втория кабинет "Станишев" в резиденция "Бояна" в понеделник, съобщава в днешния си брой вестник "Труд".

"Каквото трябва да се прави, ще се прави до Великден, за да има стабилност и доверие в МВР. Чувам различни интерпретации. Разбира се, ако няма достатъчна подкрепа за едно правителство в парламента, се отива към предсрочни избори. Но това ще видим другата седмица", каза вчера Станишев след заседанието на кабинета.

Предупредиха ни, че във вторник ще има пленум, а гласуването на новия кабинет ще бъде в сряда или в четвъртък, потвърди червен депутат.

Друг изрази недоволство, че за пръв път дори членовете на Изпълнителното бюро на БСП "тънели в мрак" за това, какво се крои.

Преговорите между коалиционните партньори за рокадите започнаха вчера. Според източници те са започнали вчера в 17.00 ч. и били между групите на БСП и ДПС.

Днес ще са тези с НДСВ като преди това жълтите ще определят окончателния вариант на работната група, която ще преговаря с коалиционните партньори за промените в кабинета.

Един от вариантите е в нея да участват Милен Велчев, Камелия Касабова и Пламен Моллов.

В същото време по време на днешния парламентарен контрол шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси. Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще отговаря първи на тях.

Към него има питания относно нарушенията, констатирани във Варненския свободен университет и относно перспективи за развитие на оздравителните училища.

Към министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов пък има две питания - относно водоснабдяването на Сливен и на Стара Загора.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил от своя страна ще отговаря на три въпроса - за усвояването на средствата по САПАРД, за розоподаването и за развитието на селските районни.

Финансовият министър Пламен Орешарски пък ще отговаря на питане на политиката на българското правителство относно запазването на макроикономическата стабилност през първите месеци на 2008 г. и относно политиката на българското правителство за вдигане запора върху проектите по ИСПА, наложен от Европейската комисия след разкритията за корупция и конфликт на интереси във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Към Румен Петков, който в неделя подаде оставка от поста министър на вътрешните работи, също има зададени няколко въпроса. Последен на депутатски питания ще отговаря министърът на отбраната Веселин Близнаков.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини