От х:

Днес в x:

Класирането по медали от „България танцува 2008” и видео

„Регионът се оформя като център на модерния танц. Тук работят силни състави. Колегите от „Галаксико" и „Рона", не само „ТАНГРА" са сред най-добрите. Това го казвам в качеството си на международен съдия на БСТФ." Думите са на Дорина Инджова, която отчете представянето на своите възпитаници на пресконференция в понеделник.

На Третия отворен танцов турнир „България танцува" утвърдената като хореограф, творец и художествен ръководител наша съгражданка бе в ролята на главен съдия. Съдийската комисия включва 5 съдии, сред които не може да има ръководители на състезаващите се състави. На финал оценяването е явно, като цифрата, която всеки съдия вдига е мястото, което дава. В Димитровград имаше случаи на пълно единомислие на съдийските маси, но в няколко случая вдигнатите цифри бяха от 1 до 5.

Друго интресно от това състезание: всички залагат на класиката и си личи. И за най-непосветените се вижда напредъка, постигнат за една година на станката;
Бебетата в танца: толкова са сладки, но е ясно колко трудно се работи с тях. Милена Налбантова, ръководител на „Рона" извади малки балерини, които предизвикаха всеобщо весело оживление в залата. Софийският балет „Роберта" също показа под 5 годишни танцьори.

Изненадата на ТАНГРА пък дойде откъм брейка. Нестандартна както винаги, Дорина Инджова репетира с момчетата от Beat Brothers. В резултат: С официална регистрация в БТСФ в състава на ТАНГРА влизат брейкърите от Beat Brothers; Съвсем нова хореография, с която Дорина Инджова още веднъж доказва творческата си сила, комбинирайки техники от модерния танц с елементи от брейка; тя успява да вади от танцьорите най-доброто, което могат в дадения момент.

Вижте танца „Заплаха" във видеото по-долу.

Класиране по брой медали

Танцово шоу
1 ТО „ТАНГРА" Хасково
2 БШ „Галаксико" Димитровград
3 БФ „Рона" Хасково
4 Студио „G" София
5 ДФ „Вайялет" Костенец
6 Балет „Роберта" София

Класически танци
1 БФ „Рона" Хасково
2 ТО „ТАНГРА" Хасково
3 БШ „Галаксико" Димитровград

Хип-хоп
1 ЗТО „Алексия" Добрич
2 „Фифи гърлс" Хасково

Характерни танци
1 БФ „Рона" Хасково
2 БШ „Галаксико" Димитровград
3 ТО „ТАНГРА" Хасково
4 ДБ „Ера" Пловдив
5 ДФ „Силует" Белово
6 ПИК Пазарджик
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини