От х:

Днес в x:

МОН ще подпомогне делегираните бюджети в училищата с 20 млн. лв.

От 31 юли Министерството на образованието ще разпредели резерв от 20 милиона лева за подпомагане на делегираните бюджети в училищата, които имат обективни трудности, заяви в Хасково образователният министър Даниел Вълчев. Той уточни, че парите умишлено не се разпределят през първото полугодие, за да може да се направи обстоен анализ на разходните пера по учебните заведения.

За общините, които се налага да оптимизират училищната си мрежа, ведомството е предвидило още един резерв в размер на 32 милиона лева. Освен това Народното събрание е гласувало приемането на национална програма, по която професионалните гимназии ще получат допълнително субсидиране от 5 милиона лева.

Образователният шеф отказа да сподели мнението си относно предложението на заместника си Кирчо Атанасов първокласниците да тръгват на училище от 6-годишна възраст. Това щяло да бъде решено след задълбочен дебат.

Даниел Вълчев е в Хасково по повод национално състезание по професии от направление "Хранене", в което вземат участие ученици от 38 училища в цялата страна.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини