От х:

Днес в x:

Румънска тенис-звезда купи първия хеликоптер "Версаче"

Първите два хеликоптера с марката Версаче бяха представени на официална церемония във фабриките на AgustaWestland във Верджате, до северния италиански град Варезе, информира prontosofia.
Според италианския финансов всекидневник „Соле 24 оре" купувач на първия марков хеликоптер е бившият румънски тенисист Йон Тириак.

Хеликоптерът е шестместен, като седалките са от бяла и черна кожа с ръчно извезани мотиви.

Вторият хеликоптер - с пет места и сив интериор - беше купен от Бруно Дзаго, основател на първата групировка за хартиени продукти от Тревизо Pro-Gest.

Първия си полет хеликоптерите „Версаче" направиха над езерото Маджоре.

Те са плод на сътрудничеството и съюза, сключен преди година между групата за висша мода и колоса за хеликоптери, който е част от групировката Finmeccanica.



Във Верджате вече се работи по третия хеликоптер от марковата серия. Става въпрос за още по-голям модел (АW 139), който ще има и различно вътрешно обзавеждане от тях.

Според Джанкарло ди Ризио, главен изпълнителен директор на „Версаче", с тази стъпка марката му навлиза в още едно измерение на лукса.

„Интериорният дизайн на хеликоптери представлява за нас естественото развитие, което последва луксозните курорти, частните джетове, суперколите и яхтите", каза Ди Ризио.

Седалките в хеликоптерите са реализирани изцяло на ръка и с ценни материали. Подовете са направени от плочки с кожа, а фугите са от стомана. Базовата цена на интериорния дизайн е 5-6 милиона евро, но в зависимост от екстрите може да достигне 7-8 милиона евро на хеликоптер.

Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини