От х:

Днес в x:

Глобиха незаконни продавачи на хайванпазара

Ветеринари и полицаи разгониха нелегален хайванпазар в близост до животинското тържище край ТЕЦ-Хасково. На неколцина бяха написани актове за нарушаване на ветеринаро-медицинските изисквания. Засилените мерки са заради регистрираното на 100 км от границата огнище на птичи грип в Турция.

В петък след заседание на областната епизоотична комисия областният управител Райна Йовчева издаде заповед за предприемане на превантивни мерки с цел предотвратяване появата и разпространението на заболяването на територията на областта. Според разпореждането кметовете на общини се задължават да свикат незабавни заседания на епизоотичните комисии.

Директорът на РВМС-Хасково да организира съвместни проверки с представители на орнитоложките дружества, ловно-рибарските дружества и на държавните лесничейства за наличие на болни или умрели птици и да бъде извършван постоянен ветеринарномедицински контрол за спазване мерките за био сигурност в птицевъдните обекти, се казва още в заповедта на губернатора.

Епизоотичната комисия реши да забрани пускането на домашни птици извън курници и дворове. За неспазване на разпоредбите глобата е 500 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини