От х:

Днес в x:

Димитровградчанка сред 18-те избраници на журито в "Мюзик айдъл 2"

В "Мюзик айдъл 2" удари часът на зрителите - от тази седмица те започнаха да определят с SMS-и и телефонни обаждания кой от 18-те избраници на журито да намери място сред финалистите в най-популярното музикално риалити.

За целта първо деветте момичета, а днес и деветте момчета изпълняват песен по свой избор в присъствието на голяма звезда - съответно Ивана и Васил Найденов.

Акомпанират им Мишо Шишков на пианото и топкитаристът Иван Лечев.

Намаленият брой на участниците в малките концерти - не 40, а 18 - беше сред нововъведенията във втория сезон на шоуто.

Представяме ви накратко потенциалните музикални идоли, достигнали дотук измежду общо 12 000 кандидати, които се явиха на прослушванията:

Денислав Новев - 17 г., Перник

Роден е през 1990 г. в гр. Перник. Учи в СОУ "Петър Берон" в паралелка с разширено изучаване на чужди езици.

Участвал е в тв шоуто на БНТ "Като лъвовете" от 1998 до 2003 г. Печелил е множество награди от различни конкурси. Искал е да кандидатства в музикално училище, но в деня на изпита не отива, защото много му се спи, и така изпуска шанса си да учи там.

Мечтае да стане световна попзвезда като Джъстин Тимбърлейк. Сред останалите, на които се възхищава и с които иска да се запознае, са Мадона, Селин Дион, Марая Кери, Уитни Хюстън. От българските изпълнители харесва Орлин Горанов, Георги Христов, Мария Илиева.

Виктор Георгиев - 29 г., София

Роден е на 13.07.1978 г. в София. Средното си образование завършва в 18-о СОУ в паралелка с разширено изучаване на японски език, но твърди, че в момента не може да каже и две думи на японски.

През 2003 г. завършва право в Нов български университет (НБУ). Още като студент започва да работи в адвокатската кантора, където е и досега. Занимава се с гражданско право. Имал е няколко наказателни дела, но те се броят на пръстите на ръцете му.

В училище е имал група, която се е казвала "Rest In Peace". Слуша всякаква музика. Не се занимава професионално с пеене, а от време на време ходи на караоке.

Дамян Попов - 21 г., Добрич

Роден е на 21 декември 1986 г. в Добрич. Средното си образование е завършил в училището по изкуствата "Св. Климент Охридски" с профил "музика". Сега е втори курс в специалността "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в класа на Алис Боварян.

От шестгодишен се занимава с музика. Печелил е призови места на редица конкурси. Участвал е на фестивала World Music в Италия (заедно с Кремена Димитрова от първия "Мюзик айдъл"), където е пял на една сцена с Дзукеро и Ал Бано.

В седми клас е подгрявал турне на Графа в Североизточна България. Бил е водещ и изпълнител на Балканския младежки фестивал "Младостта на Балканите"; водил е и младежко тв предаване в Добрич. Сега пее в пиано бар.

Стоян Цонев - 29 г., София

Роден е на 23.10.1978 г. в Стара Загора. Средното си образование завършва със специалност "Технология на храната и сервиране". В казармата е бил готвач; и досега много обича да готви.

На 19 години идва в София. Участвал е в конкурси като последния "Златен Орфей", телевизионния "Хит минус едно", "Сребърен Ерос". Пял е с Алла Пугачова и Филип Киркоров, Руслана, Дима Билан и Силви Вартан.

Бил е водещ на младежкото състезание "Бум" в телевизия "Евроком" в продължение на четири години. Завършва "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия. През 2004 г. излиза първият му клип към песента "Знаеш - знам", с който е номиниран за дебют на годината.

В момента се обучава за фризьор. Освен да готви, обича и да рисува. Гордее се с факта, че е пял вокали на концерти на Лили Иванова.

Лазар Кисьов - 23 г., София

Роден е на 28.10.1984 г. в Пловдив. Средното си образование завършва в Първа частна английска гимназия.

Кандидатствал е "Поп и джаз пеене" и "Английска филология", като е приет и в двете специалности, но си избира да остане в Националната музикална академия. В момента е IV курс в класа на Алис Боварян.

Хобито му е да композира музика и да пише текстове. Има много отличия от национални и международни конкурси, но най-много се гордее с две - на фестивал на френската песен в Хърватска печели наградата на публиката, а в Босна и Херцеговина получава приз за най-добра музика на авторска песен.

Участвал е в проекта "Групата" (Grupata.eu) на сп. "Блясък". Пял е на една сцена с покойната македонска звезда Тоше Проески.

Ивайло Донев - 22 г., Варна

Роден е на 21.04.1985 г. във Варна. Средното си образование е завършил в езикова гимназия с немски и английски език. Изкарва две години в Колежа по туризъм. В момента следва магистратура по туризъм в Икономическия университет във Варна.

Бил е републикански шампион по кикбокс, но се отказва от спорта, защото "няма пари, няма смисъл и няма реализация". Професионално започва да се занимава с пеене през 2005 г.

Казва, че е пял в почти всички варненски заведения. Първоначално се изявява заедно с първата група на Белослава "Трип". Харесва фънк, соул и джаз. Има доста написани песни, но досега - нищо издадено.

Участник в миналогодишните малки концерти, където настинка не му позволи да се представи на ниво.

Ясен Зердев - 24 г., София

Роден е в София. Завършил е Националната гимназия по полиграфия и фотография, специалност "Печатарство". В момента е IV курс "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия.

Любимите му изпълнители са "Симпли ред", "Бон Джоуви", Роби Уилямс, Лени Кравиц. От българските харесва Владо от "Сафо", Любо от "Те", Орлин от "Каффе", Графа, Орлин Горанов, Васил Найденов.

От малък пее в хора на софийските момчета. Хобито му е да кара колело и да играе шах. Заради червената коса го оприличават на Мик Хъкнал - фронтмена на "Симпли ред".

Мечтае за музикална кариера - казва, че се пуска по течението, защото не знае какво ще се случи утре, но гледа да вземе всичко положително. Работи в пиано бар като пеещ барман.

Иван Ангелов - 23 г., Айтос

Роден е в Бургас. От първи до осми клас учи в Айтос, след това - в музикална паралелка в СОУ "Димчо Дебелянов" в Бургас.

Миналата година е завършил оперно пеене в Националната музикална академия. В момента следва магистратура по същата специалност.

Има доста награди, като една от тях му е много на сърце - първо място за стари градски песни.

Харесва Лучано Павароти, Джордж Майкъл, Майкъл Джексън, Фреди Меркюри и др. Хобито му е да играе на компютърната игра "ФИФА".

Като съквартирант на финалиста от първия "Мюзик айдъл" Теодор Койчинов викаше за него с всички сили до края на надпреварата.

При първата му поява на прослушването в София журито го набеди за клоун и той първоначално не се стараеше да промени това впечатление, но на последната си изява в театралните кастинги беше повече от сериозен.

Тома Здравков - 20 г., Пазарджик

Роден е на 24.05.1987 г. в Пазарджик. Средното си образование е завършил в математическата гимназия там, но в момента живее в Пловдив, където учи молекулярна биология.

Занимава се с музика от седем-осем години, а баща му го запалил по хевиметъла. Вокал е на група "Voice and singers". Любимите му състави са "Дийп пърпъл", "Уайт снейк", "Рейнбоу" и "Пантера".

Хобито му е да посещава концерти. Любимият му вокал е Звезди от "Ахат". Иначе се стреми да подражава на Дейвид Ковърдейл. Мечтата му е да седне на една маса с всички от група "Ахат" и "да разбере що за хора са и дали държат на пиене".

Пламена Петрова - 18 г., Г. Оряховица

Родена е в Горна Оряховица през 1989 г.

В момента е XII клас във Велико Търново, музикална паралелка.

Смята да кандидатства в Националната музикална академия.

Подготвя се при доц. Сребра Михалева, преподавател във Великотърновския университет.

Като малка е ходила на балет.





Гергана Димова - 22 г., Димитровград

Родена е на 12.07.1985 г. в Димитровград. Започва да се занимава с музика, след като завършва средното си образование.

"Мюзик айдъл" е първият й конкурс/кастинг.

В момента не работи, а дори да не я одобрят за следващия кръг, смята да продължи да се занимава с музика.

Определя участието си в шоуто като "старт в музикалната й кариера". Хобито й е рисуването.



Мария Илиева - 21 г., Пловдив

Родена е на 06.05.1986 г. в Пловдив.

Средното си образование завършва в обикновена гимназия с хуманитарен профил.

Учи стопанско управление в колеж в Благоевград.

Работи в проектантска фирма като технически секретар.

Харесва солова музика.

Нора Караиванова - 20 г., Г.Оряховица

Родена е на 03.04.1987 г. в Горна Оряховица. Средното си образование завършва там в паралелка с профил "Телекомуникации, електроника и електротехника".

Започва да се занимава с музика, когато се записва в школата на вокалния педагог Аделина Колева в родния си град. Професионално пее от седем години.

В момента е първи курс "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия. Харесва всякаква музика (без чалга), но на сърцето й са рок и R&B.

Участвала е в доста конкурси, чиито имена не помни. Има много награди - от "Хит минус едно", "Бургас и морето" и пр. В свободното си време пише текстове. Като малка е учила класически балет.

Ана Топалова - 27 г., Пловдив

Родена е на 27.12.1980 г. в Плевен. В момента е студентка "Актьорско майсторство за драматичен театър" в НАТФИЗ, като през май й предстои да се дипломира. Казва, че животът й е театър и музика.

Месец преди началото на "Мюзик айдъл" започнала работа в театъра във Враца, но й се наложило да прекъсне. Започва да се занимава с пеене покрай учебната програма в театралната академия.

Харесва всякаква музика - "от опера до джаз". В свободното си време обича да чете книги и се определя като "книгоман".

Деница Георгиева - 19 г., София

Родена е на 11.11.1988 г. в София. Пяла е в детската вокална група "Бон-бон" още от създаването й, докато не станала на 12 години. Спира с пеенето, защото я стреснали, че има начален стадий на възел на гласните струни.

Кандидатствала е в Националната музикална академия, където не я приели, но влязла "Поп и джаз пеене" в Нов български университет. От два месеца е вокалистка на група "Фанагория".

Обича да чете - определя се като "маниак на тема книги". Твърди, че е изчела цялата научна фантастика и сега набляга на историческите книги.

Елена Иванова - 21 г., В.Търново

Родена е на 01.07.1986 г. във Варна. Средното си образование завършва в Добрич в музикална паралелка с профил цигулка. Свирила е няколко години в оркестър.

Като певица е участвала в много национални и международни конкурси, от които има и множество награди. Участвала е в предаването на Би Би Ти "Новите идоли" и е била в една група с Пламен Пътов (PlamenPatov.com) - финалист в първия "Мюзик айдъл".

В момента е студентка в трети курс във Велико Търново, специалност "Руска филология".

Соня Мембреньо - 20 г., Пловдив

Родена е на 15.01.1988 г. в Карлово.

Средното си образование завършва със специалност "Строителство, архитектура и геодезия".

Работи от четири години като барманка.

Обича съвременна попмузика. Харесва певици като Селин Дион и Уитни Хюстън.

Необичайното фамилно име идва от баща й - никарагуанец.

Шанел Реджеб - 15 г., Варна

Родена е на 19.01.1993 г. във Варна, където родителите й били студенти. Учила е класическо и оперно пеене.

Била е на 10 години, когато вече е изнасяла образователни концерти с Шуменската филхармония. На 12 г. печели конкурса "Тракийска лира" в Стара Загора.

В момента е деветокласничка във Френската гимназия във Варна. Много обича да танцува. Харесва естрадна и попмузика.

Най-малка измежду тазгодишните таланти, избрани от журито - с година под долната възрастова граница.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини