От х:

Днес в x:

Петков при антитерористите на нюйоркското ФБР

Със среща с изпълняващата длъжността началник на отдела за антитероризъм на нюйоркския клон на ФБР Лорийн Андерсън продължи работното посещение на министъра на вътрешните работи Румен Петков в Съединените щати.

Госпожа Андерсън информирала министър Петков и членовете на придружаващата го делегация за функциите, структурата и целите на ръководеното от нея звено.

Тя посочила, че в работата на отдела участват многобройни правителствени институции и агенции, които имат отношение към защитата и превенцията на терористични действия.

Цел на звеното е да постигне максимален ефект на обмен на информация и данни и висока степен на взаимодействие, за да бъде подходът към терористичните заплахи цялостен и многоспектърен.

Лорийн Андерсън е обяснила, че този начин на функциониране се е наложил като най-функционален и ефикасен в резултат на терористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година.

Българската делегация е била изключително заинтересована от предоставената информация с оглед както на конкретни оперативни подходи, така и от гледна точка на подготовката на новия закон за МВР.

Днес Румен Петков ще има среща с Майк Смит, изпълнителен директор на антитерористичния комитет към ООН, и с Реймънд Кели, главен полицейски комисар на град Ню Йорк. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини