От х:

Днес в x:

Хибридните технологии навлизат и при пикапите

GM разкриха своя нов прототип, базиран на GMC Denali, който според официални лица ще показва дизайнерската политика на GMC в близкото бъдеще.

Прототипът комбинира едновременно двурежимната хибридна система и 4.9-литров V8 агрегат на етанол. Сред нововъведенията са и регулируема система за окачването и 23-инчови колела, "обути" в гуми Kumho.

Въпросната двигателна система трябва да предлага 50 % икономия на горивото в сравнение с другите представители на класа за компактни пикапи, които се движат само на бензин.

Освен това системата на GMC притежава директен инжекцион и система за управление на горивоподаването. Така при ниски скорости автомобилът ще разчита само на електричество. Новият 4.9-литров V8 агрегат, ползващ етанол, предоставя на Denali XT мощност от 326 к.с.

Прототипът първоначално бе създаден и конструиран от Holden Design в Австралия и едва първият от два нови прототипа. Вторият концепткар ще бъде вариант на VE Commodore Ute и ще дебютира по време на автомобилното изложение в Ню Йорк през април.

Иначе отвътре Denali XT впечатлява с много метални елементи, четири кожени седалки и иновативен дизайн за инструментите в панела.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини