От х:

Днес в x:

Електрическите коли и хибридите - атракция във Франкфурт

63-то издание на Международния автомобилен салон, който официално ще се проведе от 17 до 27 септември, отвори врати за журналисти, предаде Асошиейтед прес.

На изложението ще участват 62 компании, ще има 82 световни премиери на продукти. Много хора се надяват, че големият брой електрически автомобили, които ще бъдат представени, ще гарантира възстановяването на сектора в периода след рецесията.

Професионалистите и обществото ще насочат вниманието си към предимствата на електрическите автомобили и хибридите, смятат експерти. Водещите оферти на нови продукти на изложението включват четири нови електрически автомобила на френската компания Renault и един, който ще бъде пуснат на пазара през 2011 г. На изложението ще бъде представен и хибрида на Mercedes, наречен F-Cell, който има двигател с горивни клетки и допълнителен електрически мотор.

Toyota ще покаже и първата електрическа версия на модела Pruis, чиито батерии могат да се зареждат от обикновен домакински електрически контакт. GM ще предложи електрическия Chevrolet Volt, който използва двигател с вътрешно горене, за да увеличи максималното разстояние, което му позволява да измине батерията с едно зареждане. BMW AG ще представи Vision EfficientDynamics - дизелово-електрически хибрид с трицилиндров 1.5 литров турбодвигател и не с един, а с два електрически мотора - един за предните колела и един за задните.

Германският автомобилен гигант Volkswage AG заяви, че се надява да представи първите си електрически модели на пазара през 2013 г. Очаква се компанията да произведе електрическа версия на автомобила за градска среда Up! Сътресенията на пазарите през последната година доведоха до по-слабо присъствие на американски марки на автомобилното изложение. Сред останалите отсъстващи във Франкфурт са японските марки Mitsubishi, Honda и Infinity на Nissan, които се подготвят за предстоящото автомобилно шоу в Токио.

Източник: autoplanet1

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини