От х:

Днес в x:

Шофирайте ефективно...

Шофирането по по-икономичен начин е въпрос на личен избор и на отговорност, като все още не е особено често срещана практика. И за да могат мотористите да научат повече за това как да шофират своите автомобили по ефективен начин, се сформира коалиция от автомобилни компании и частни бизнесмени. Те представят кампания, центрирана около един уебсайт, който предизвиква хората да шофират по по-отговорен начин. Компанията официално бе пусната на 20 май във Вашингтон.

Електронната страница, наречена Drive Smarter Challenge, представлява интерактивен интерфейс, който позволява на потребителите да избират компания, модел, година и двигател на своя автомобил, след което се изчисляват парите, които могат да бъдат спестени, горивото и емисиите на СО2 посредством методът за отговорно управление с шест стъпки. Шестте стъпки покриват елементи като по-благоразумно ускорение, не толкова рязко спиране, добра поддържа на колата и намаляване на цялостната дистанция чрез разходки, колоездене или използване на градски транспорт.

След като потребителят веднъж се е пробвал, той може да предизвика свои приятели да посетят електронната страница и в отговор на това – да получат купон за различни продукти за поддръжка на автомобила, които могат да помогнат за по-ефективното ползване на гориво.

Лидерите в коалицията са фондацията Wal-Mart и Alliance to Save Energy, като сред другите участници са още Ford, GM, Chrysler и Toyota. Има и серия все още неоповестени участници в инициативата. Много бизнесмени, политически групи и политици също са заявили подкрепа за инициативата.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини