От х:

Днес в x:

Уважаеми пътници, вече може да свалите дрехите си...

Германските туристи, любители на нудизма, от юли ще могат да смъкват дрехите си дори и в самолета. Но пилотът и стюардесите ще запазят униформата си, посочва АФП.

„В бившата ГДР нудизмът беше много предпочитан начин за изкарване на най-хубавите седмици в годината. Искаме да върнем тази възможност", обясни в комюнике Енрико Хес, собственик на туроператора "OssiUrlaub", който има за цел да привлече клиенти главно от бившата ГДР.

Още от петък нудистите ще могат да си запазят място в полета на OssiUrlaub – те ще могат да закупят билет за отиване и връщане за 5 юли между Ерфурт и остров Узедом на Балтийско море.

Само 50 любители на "FKK" ("Култура на свободното тяло") ще могат да се възползват от приключението, което ще струва 499 евро на човек.

„Всички пътници ще пътуват голи, но ще могат да се съблекат едва в самолета", уточни организаторът, като добави, че „по причини за сигурност пилотът и стюардесите ще пътуват облечени".

„Идеята ни би предложена от сдружения на нудистите. Ние ще направим този полет като тест, но ако той проработи, ще предложим и други нудистки полети към други дестинации", каза още Хес.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини