От х:

Днес в x:

Завишаване фитосанитарния контрол в годината на картофа

Завишаване фитосанитарния контрол на граничните пунктове е една от основните задачи на Национална служба растителна защита. Сред задачите на Службата през 2008 е подобряване инфраструктурата на пункта Капитан Андреево, като за целта ще бъде изградено хладилно хале за щателна фитосанитарна проверка.

Докато тече ремонтът на външната на граница Европейския съюз на Капитан Андреево фитосанитарни инспектори от различни краища ще бъдат съсредоточени на пункт Лесово, който ще поеме тежестта да обслужва трафика по границата ни с Турция.

Това обясни в Хасково Генералният директор на НСРЗ Венцислав Тодоров, който домакинства на тържественото заседание посветено на Деня на растителнозащитника.

Със срещата на растителнозащитници от цялата страна бе сложено и началото Националната кампания "Картофите храна на настоящето и бъдещето".

Според решение на ООН 2008 година е обявена за Международна година на картофа. Основният акцент е ролята на картофите и на земеделието в борбата с глада и бедността и за опазването на околната среда.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини