От х:

Днес в x:

Куриоз: Легнал полицай сред полето на пътя за Маказа

    Изкуствена неравност тип „легнал полицай“ се появи по пътя за граничен пункт „Маказа“, насред полето. Недоразумението се намира извън населено място, на около километър след минералбанското село Горно Брястово в посока Спахиево. По трасето, водещо към Гърция, минават стотици автомобили всеки ден. Повечето от шофьорите бяха възмутени, че е поставен „легнал полицай“ в нищото и го определиха като куриоз. Забързан водач пък бе оставил дълги следи от спирачен път преди легналия полицай. Вероятно е бил изненадан от появилото се изневиделица препятствие, което би могло да го изпрати по таван край пътя.

    „Не е нормално на път извън населено място да има легнали полицаи“, възмутиха се преминаващи шофьори. По думите им от вчера има поставени предупредителни знаци, но препятствието е там от десетина дни.

    „От 27 години използвам този път. Стотици инциденти са станали там“. С това кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер обоснова необходимостта от поставянето на „легнал полицай“ насред полето. Той първочално заяви, че фирмата го е изградила на своя глава, но после призна, че е по негово нареждане. По принцип изкуствени неравности се поставят с решение на Общинските съвети по препоръка на Транспортна комисия. „Ако искате, приемете, че кметът леко си е превишил правата“, допълни той. „Не забелязвате обаче, че храстите и пространствата около пътя са почистени и има видимост, не е като в другите общини“, контрира Искендер. Той бе категоричен, че изкуствената неравност няма да бъде премахната.

    Шефът на КАТ Иван Расоков Хасково не бе запознат с куриоза, но обеща да извърши проверка.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини