От х:

Днес в x:

Крадат и трошат уличните лапи в Хасково, „Бадема“ тъне в мрак

    Част от хасковските улици останаха без осветление. Такова е положението по бул. „Васил Левски“, където на някои стълбове осветителните тела липсват. На един от тях пък лампата е изкорубена и виси с кабелите. Осветителни тела липсват и на кръстовището на Кърджалийска и „Илинден“.

    Хасковският квартал „Бадема“ пък остана в пълен мрак. Вече цяла седмица квартала е на тъмно нощем, разказа Анастас Янев, който живее в 14 блок. От миналата неделя хората не излизат вечер, защото ги е страх. „Пред блока има паркирани служебни автомобили, а тъмнината е рай за крадци“, разказа Янев. На места мъждукат някакви лампи, но те са локални и се захранват от близките блокове, разясни още той.

    От община Хасково обясниха, че са наясно с проблема в „Бадема“, но уточниха, че улично осветление няма само на някои места, а не в целия квартал. От администрацията обясниха, че знаят за липсващите лампи по „Васил Левски“. „Странно как са свалени лампите, тъй като за целта е необходима вишка“, недоумяваше пресаташето на администрацията Диана Иванова. От администрацията имат подозрения кой задига и троши уличните лампи, но отказаха да го назоват, тъй като нямали доказателства. Днес предстои общината да подпише договор с фирма, която временно ще поддържа уличното осветление до обявяване на обществена поръчка за избор на фирма. Такава процедура бе обявена през април, но бе прекратена. Договорът на досегашната фирма по поддръжка - „Сити път“ е изтекъл и дейността й е прекратена. „До дни проблемът с осветлението в Хасково ще бъде отстранен“, увери Диана Иванова.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини