От х:

Днес в x:

Търсят хасковските Меси и Роналдо на Ямача

    Малки футболисти се впуснаха в ожесточена надпревара на стадиона на Ямача в Хасково. В турнира на Асоциацията на българските футболисти се включиха 8 отбора с по 20 деца, родени през 2004/2005 г. На терен обаче уменията си имаха възможност да покажат по 8 играчи, плюс един вратар. Двубоите на малки врати се провеждат в две полувремена от 20 минути с 5 минути почивка. В Хасково футболната надпревара „Децата и футболът“ се провежда за десета година.

    В битката за купата на турнира ще играят АФК „Хасково“ и миналогодишният първенец ФК „Кенана“. Награждаването и закриване на спортната изява е насрочено за 16:30 часа. Тогава всички отбори ще получат награди от Асоциацията на Българските футболисти, от спонсора и от Българския футболен съюз. Предвидени са и индивидуални награди – най-добър вратар, най-добър защитник, полузащитник, нападател, голмайстор, за най-техничен играч, най-полезен състезател и най-добър треньор. Така ще стане ясно дали някой от хасковските таланти ще тръгне по стъпките на футболните звезди Кристиана Роналдо и Лео Меси.

    Идеята на програмата е да насърчи децата да превърнат спорта в свое хоби, а защо не и в бъдеща професия. Национална програма "Децата и футболът" е насочена към подрастващи и вече 17 години има за цел да привлича все повече младежи към спорта.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини