От х:

Днес в x:

Хасково остана без фирма за уличните лампи, села и улици тънат в мрак

Хасково и селата в общината останаха без фирма, която да поддържа уличното осветление и много хора от града и селата се оплакват заради тъмнината. “От началото на май цяло Орлово тъне в мрак”, сигнализира в редакцията на Haskovo.net жител на селото. По думите му той търсил “малкия кмет” - управника на село Орлово Георги Георгиев, който му обяснил, че договорът на старата фирма за поддръжка на уличното осветление - “Сити път”, е изтекъл през април, договор с нова фирма няма и сега няма кой да отстранява авариите. За потънали в мрак улици в града също се получиха сигнали.

“От EVN сменяха стълбовете в селото. Вероятно са направили нещо, защото дава накъсо и бушоните изключват”, обясни кметът на Орлово. “Нямаме вишка, а и да имаме, това е работа за електротехник, не е за всеки, защото може да стане беля”, допълни той. По думите му на тъмно всъщност не са улиците в цялото село, а само “долната махала”, където имало двайсетина къщи. “Само този бушон изключваше веднага. Другите два бяха наред и там уличните лампи светят”, допълни селският управник.

От общината в Хасково потвърдиха, че договорът на старата фирма е изтекъл през април. Обявена е обществена поръчка за избор на фирма, която да поддържа уличното осветление, но процедурата е била прекратена със заповед на кмета преди два дни, на 10 май, става ясно от сайта на общината. Мотивът за прекратяването на търга е, че при разглеждането на офертите комисията е установила, “че е необходимо изменение на изискванията за изпълнение на поръчката”, пише в заповедта за прекратяване. Затова ще бъде подготвена нова процедура за възлагане на обществена поръчка.

“До избора на фирма за уличното осветление ще се грижи “Екопрогрес”, обясниха от общината. Оттам допълниха, че общинското предприятие разполага с вишка и всичко необходимо, за да отстранява авариите.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини