От х:

Днес в x:

През 2015-а: 110 деца избягали от дома си, 10 регистрирани за наркотици

120 деца са регистрирани в местните комисии за борба с противообществените прояви през изминалата година в областта за извършени престъпления.

Данните са на Националния статистически институт.

Става дума за деца между 8 и 17 години. Най-много са кражбите от домовете – 29, от магазини и други търговски обекти 16, джебчийските кражби – 11.

Сред децата, пострадали от престъпления, най-голям е броят на жертвите на кражби – 11. Четири деца са жертви на грабеж, а три са претърпели тежки телесни повреди.

За противообществени прояви през изминалата година в областта са били регистрирани 311 деца. Тук най-честото прегрешение е бягството от дома – 110 деца, следвано от “скитничество” - 13, употреба на наркотици – 10.

Общо на отчет в Детските педагогически стаи в областта през миналата година са се водили 317 малолетни и непълнолетни, някои за противообществени прояви, други за извършени престъпления, а някои и за двете.

Наложените възпитателни мерки спрямо тези деца през годината са били 184. Повечето от половината от тях (51.1 процента) са с незавършено начално или с начално образование.

Допълнителна информация и данните за наблюдението на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни можете давидите в сайта на НСИ тук.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини