От х:

Днес в x:

Отличиха 120-годишното читалище в Горски извор с грамота

    Управници уважиха днешния празник в димитровградското село Горски извор. Там се отбелязва с традиционния събор „ Заедно на Гергьовден”, а също и 120 години от създаването на читалище „Пробуда”. Гости бяха кметът Иво Димов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, както и общински съветници и кметове от села в Общината.

    От празничната сцена градоначалникът поздрави жителите и гостите на селото и връчи благодарствена грамота на председателя на читалищното настоятелство в Горски извор за работата му за съхраняване на българщината.

     „Горски извор е пример за това, че когато хората са единни и работят в една посока, нещата се случват. Аз виждам развитието тук всеки път, когато идвам в Горски извор. Поздравявам и кмета на селото Янко Янев за енергията и за прекрасните инициативи да възроди и запази българския дух в селото”, каза в словото си Станислав Дечев.

    В 12-ото издание на събора участваха 12 певчески и танцови групи от селата Добрич, Ябълково, Горски извор, както и гайдари от родопското село Орехово, община Чепеларе.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини