От х:

Днес в x:

10 °C

Унищожават 29 тона негодни пестициди от склад край Горски извор

  Започна изнасянето на 29 тона пестициди с изтекъл срок на годност от склад край димитровградското село Горски извор. Прахообразните препарати са преопаковани и бяха подготвени за транспортиране според европейските изисквания. Количествата ще бъдат предадени за окончателно унищожаване извън пределите на страната - в Германия, Белгия или Франция, съобщиха от РИОСВ-Хасково след запитване на Haskovo.net. От екоинспекцията поясниха, че наличните опасни отпадъци ще бъдат изгорени зад граница в специализирани инсинератори, каквито в България все още няма.

  В ранния следобед днес хора със специализирана екипировка и оборудване от оторизираната фирма подготвяха пестиците за изнасяне.

  Дейностите се извършват по проект "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", съобщиха от община Димитровград. Финансирането е по българо-швейцарска програма за сътрудничество.

  29-те тона фунгициди и инсектициди са съхранявани в склад №292 край Горски извор още от преди 1989 година. Помещението с негодни за употреба препарати е било отворено на 8 октомври 2019 година и съдържанието му е предадено на оторизирани органи. Това се е случило в присъствието на избрания изпълнител по ЛОТ 6 - "Проект пестициди 2019" с участници "Людон Транс" ЕООД / България/ и "Треди" АД /Франция/, представители на РИОСВ-Хасково и главен експерт ИОДСВ Пламен Митков от община Димитровград.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Bl
   Blessings
   4 -2
   18:44, 15 окт 2019
   В Германия или Франция или в Швейцария.....или в дерето, или в Марица. Кого лъжете пак, бе?! Белите държави си извозиха боклука в БГ, а ние банановата република ще си извозим опасните отпадъци в белите страни?! Вие за големи серсеми ни взехте вече!
  • 2
   Jo
   John
   3 0
   09:40, 16 окт 2019
   абе шефа що е без противогаз?!
   • Хх
    ххх
    2 0
    10:04, 16 окт 2019
    За снимката!

  Хороскоп за 21.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
  21 фев 2020
  Последни новини