От х:

Днес в x:

Унищожават 29 тона негодни пестициди от склад край Горски извор

  Започна изнасянето на 29 тона пестициди с изтекъл срок на годност от склад край димитровградското село Горски извор. Прахообразните препарати са преопаковани и бяха подготвени за транспортиране според европейските изисквания. Количествата ще бъдат предадени за окончателно унищожаване извън пределите на страната - в Германия, Белгия или Франция, съобщиха от РИОСВ-Хасково след запитване на Haskovo.net. От екоинспекцията поясниха, че наличните опасни отпадъци ще бъдат изгорени зад граница в специализирани инсинератори, каквито в България все още няма.

  В ранния следобед днес хора със специализирана екипировка и оборудване от оторизираната фирма подготвяха пестиците за изнасяне.

  Дейностите се извършват по проект "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", съобщиха от община Димитровград. Финансирането е по българо-швейцарска програма за сътрудничество.

  29-те тона фунгициди и инсектициди са съхранявани в склад №292 край Горски извор още от преди 1989 година. Помещението с негодни за употреба препарати е било отворено на 8 октомври 2019 година и съдържанието му е предадено на оторизирани органи. Това се е случило в присъствието на избрания изпълнител по ЛОТ 6 - "Проект пестициди 2019" с участници "Людон Транс" ЕООД / България/ и "Треди" АД /Франция/, представители на РИОСВ-Хасково и главен експерт ИОДСВ Пламен Митков от община Димитровград.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Bl
   Blessings
   4 -2
   18:44, 15 окт 2019
   В Германия или Франция или в Швейцария.....или в дерето, или в Марица. Кого лъжете пак, бе?! Белите държави си извозиха боклука в БГ, а ние банановата република ще си извозим опасните отпадъци в белите страни?! Вие за големи серсеми ни взехте вече!
  • 2
   Jo
   John
   3 0
   09:40, 16 окт 2019
   абе шефа що е без противогаз?!
   • Хх
    ххх
    2 0
    10:04, 16 окт 2019
    За снимката!

  Хороскоп за 06.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  06 апр 2020
  Последни новини