От х:

Днес в x:

Конфискуваха 21 000 стимулиращи таблетки от Индия

4470 блистера с 21 820 таблетки лекарствени продукти за повишаване на мъжката потентност откриха и задържаха митническите служители на пункта “Капитан Андреево”. Те са спипани при проверка на товарен автомобил, който влизал в страната ни от Турция.

Камионът с чуждестранна регистрация е управляван от турски гражданин.

Той е декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Германия през България. При извършената митническа проверка в кабината на шофьора обаче, митническите служители се натъкнали на два кашона, завити с одеала, с два вида лекарствени продукти.

Част от опаковките са без обозначен производител, а на други е посочен производител от Индия, уточниха от митницата. По състав и двата лекарствени продукта са от типа на стимулантите за половата мощ. Шофьорът на камиона е посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги е закупил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия, също на черния пазар.

Контрабандата е задържана. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини