От х:

Днес в x:

Убийство по сценарий затвори бул. „Васил Левски“

    Следствен експеримент на катастрофа завършила със смърт, блокира хасковският булевард Васил Левски точно по време на обедния пик в трафика. Пътуващите по силно натоварената пътна артерия били отклонявани по съседните пресечки след като се оказало че дясното платно в посока от кръговото на Шел към Автогарата е отцепено от криминалисти и дознатели. Част от платното било заградено с конуси, а ченгетата мерели и изчислявали някакви разстояния. Мнозинството от стопираните водачи решиха, че има нова катастрофа и прегряха редакционните ни телефони с искане за информация. Проверката на място установи, че Слава Богу, нов инцидент няма. Но имало такъв преди известно време с нещастен за пешеходец изход, обясниха знаещи от АКК / Агенция квартална клюка/. Агентурните източници бяха сигурни за случилото се, само дето не бяха сигурни кога е станало. Версиите бяха отпреди 4-5 месеца до 2 години. На това място/пешеходна пътека между кръговото на ВиК и Дунав/ ставали толкова чести катастрофи, че можело да бъде и едното и другото.

    Купищата дознатели от полицията очаквано не бяха много словоохотливи, но все пак някои от тях кандисаха да кажат, че нямало нова катастрофа, само възстановка на предишен инцидент. Карало се по сценарий като всеки етап се правел „според изискванията“ което отнемало време. Това била причината за временното затапване на булеварда. Не уточниха за кой инцидент става дума, нито за кое дело. Следствен експеримент се прави с разрешение на съда, обикновено по искане на прокуратурата, за доказване обстоятелствата на даден инцидент. Става дума за наказателно дело с пострадал, а не за обикновена тенекеджийска история, обясниха запознати.

    Опитът на Haskovo.net да установи коя е първопричината за днешната възстановка, ни вкара в дилемата, че или няма такава/поне с трагичен изход/ или полицията я е скрила. На това място наистина има десетки катастрофи за последните две години, но няма данни за убит. Смъртен случай на „Васил Левски“ имаше през април 2015-та, но той бе на няколкостотин метра по-надолу, до бензиностанция Микраж. Най-скорошният инцидент с пострадал е от 29-ти ануари тази година, когато Смолянско Алфа Ромео помете пешеходец, кажи речи на същото място където полицията правеше днес замерванията си. Поне според полицейският бюлетин оттогава обаче, пострадалата 48 годишна жена е с леки травми на главата без опасност за живота. Или нещата там са взели драматичен и трагичен развой или става дума за друг случай. Поне според конспиративно настроените съкварталци от „Левски“, валидна е втората възможност, защото по улицата „стават неща за които хабер си нямате и няма и да чуете“. Конспираторите така и не уточниха кой или защо има файда да лъже цялото общество за инциденти, които няма как да се скрият, като катастрофите.

    Г. Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини