От х:

Днес в x:

18-годишен обърна бус със салами на бул. “Васил Левски”

    18-годишният Хидает от Кърджали обърна микробус Фолксваген, натоварен със салами, луканки, кренвирши, след кръстовището на булевардите “Илинден” и “Васил Левски” тази сутрин. Младият шофьор идвал от Кърджали да зарежда магазини в Хасково с колбаси, производство на тамошна фирма, но след завоя не овладял буса, прелетял над разделителната ивица и се стоварил, обърнат на дясната си страна, напряко на платното за насрещно движение.

    Няма пострадали при инцидента, в микробуса освен шофьора пътувал и негов приятел, на почти същите години, който също се е отървал само с уплаха. Касетките със салами и кренвирши обаче се бяха разлилели по асфалта.

    Движението откъм Цигарената бе спряно заради катастрофата. Микробусът бе изправен на колелата си и издърпан от платното от пътна помощ.

    Младият шофьор не даде смислено обяснение за инцидента. “И аз не знам какво се случи. Воланът ли блокира, не знам. Излязох от завоя, но бусът продължи наляво и се обърнах”, простодушно обясни младокът.

    Според очевидци от близкия автосервиз обаче причината е ясна – висока скорост. Бусът е излетял от завоя, занесъл е на асфалта, а младият шофьор не е успял да го овладее и се е обърнал в насрещното. За щастие в този момент там не е имало други автомобили.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини