От х:

Днес в x:

СБЖ-Хасково спонсорира студентството на бъдещ телевизионер

Съюза на българските журналисти в Хасково спонсорира с 500 лв студентството на бъдещия си/ може би/ кадър Веселин Вълчев. Младежът е единственият от хасковска област който за 2 години е записал журналистика в български ВУЗ. При тоталната липса на мерак за рицари на микрофона и перото, наградата на СБЖ отиде за втора поредна година за момчето.  То е второкурсник  в Софийският университет Климент Охридски и следва телевизионна журналистика.  Солидарно със страстта към камерата, Веселин изпитва и влечение към спорта. Всъщност това е и мечтата му, да бъде спортен репортер, и надеждата му да има спорт за отразяване докато завърши. Което вещае лоши новини за единственото бъдещо попълнение на местната журналистика. Просто защото в Хасково не остана спорт за отразяване. 

Парите може и да не са много, но за един студент сумата може да бъде истинско богатство.  Средствата са събрани от личният фонд на хасковското журналистическо дружество, като спопсорството може и да е малко, но пък е от сърце, коментираха дарителите. Иначе самото момче прави каквото зависи от него, за да финансира ученето си. Покрай следването Веселин трупа опит в различни медии, като последният му ангажимент е към Фен ТВ.

Скромна или не, сумата е ЕДИНСТВЕНАТА стипендия, която организация, институция или пък бизнес по нашия край отпуска на учащ. Особено скандална е липсата на последните, въпреки широко прокламираната от различни правителства връзка между образованието и бизнеса. Поне според  хасковските бизнесмени, тази връзка май е еднопосочна-образованите трябва да им дават. Срещу това тукашните босове се виждат като благодетели, щото дават заплати. За инвестиция в образованието на служителите си, дори не се говори.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини