От х:

Днес в x:

Хиляди на площада за 3 март, грандиозен концерт на ансамбъл „Хасково“

Изображение 1 от 24

    Хиляди се стекоха на площад „Свобода“ в Хасково за тържеството за националния празник 3 март. Днес се проведе може би най-вълнуващото честване на Освобождението от много години насам.

    Празникът започна с тържественото издигане на националния флаг пред кметството. Оттам шествието, предвождано от мажоретки и духова музика, стигна до площад „Свобода“, където вече се бяха събрали хиляди хора. Опашката за поднасянето на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин стигаше чак до откритата сцена от другата страна на площада. Да окажат почит на загиналите за свободата на отечеството се бяха наредили представители на политически партии, общински съветници, народният представител Евгения Ангелова, кметът Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев, много граждани, много от тях водеха и децата си да поставят цвете пред паметника.

    Слово за Освобождението произнесе кметът Добри Беливанов, последван от губернатора Станислав Дечев. След тях бе вдъхновеното изпълнение на „Опълченците на Шипка“ на актьора Стефан Цирков.

    Последва грандиозен спектакъл на представителния фолклорен ансамбъл „Хасково“ с ръководител Ана Димитрова. Възстановката на избухването на Априлското въстание и развятото от Райна княгиня знаме екзалтираха публиката. Въздействието на спектакъла се усилваше и от специалните пиротехнически ефекти, които придаваха драматизъм на великолепното изпълнение на ансамбъла.

    Публиката бе изпълнила площада, мнозина се бяха качила на откритата сцена, за да виждат ставащото пред паметника на Незнайния воин.

    Тодор Кръшков   

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини