От х:

Днес в x:

Бадминтонистът Даниел Николов стана спортист на Хасково за 2015 на вяла церемония в театъра

    Бадминтонистът Даниел Николов взе купата на община Хасково за най-добър спортист при мъжете и жените за 2015 година.

    Шампионът на България по бадминтон до 17 години и с отличия на два международни турнира при по-големите - до 19 години,получи наградата си от областния шеф на спорта Янко Йорданов.

    Топ 10 при хасковските спортисти, клубове и треньори беше определен с анкета, в която номинациите класираха спортни експерти, общинските съветници от Комисията по спорт и журналистите от хасковските медии.

    Всички гласове бяха събрани и обработени и на базата на получените  резултати беше определено крайното класиране.

    Много от наградените не присъстваха, за да получат лично отличията си, но пък голяма част от тях имаха и уважителни причина за това-повечето похвални-някои са студенти, на други пък изпитите за университетите им съвпаднаха с днешното награждаване. И ако тези факти са по-скоро обнадеждаващи и в някаква степен радостни, тъй като много от водещите момчета и момичета, мъже и жени в местния спорт доказват, че са еднакво кадърни и в учението и на спортното поприще, то тази година церемонията по награждаването беше лошо организирана, доста вяла и меко казана неуважителна към труда на спортистите.

    Все пак за заслугите си през годината на нея беше призната и боркинята Петя Делчева, която стана и Спортист на Спортното за годината. Сега тя покори първото място в класацията и на Община Хасково като най-добър спортист при младежите и девойките. Купата й връчи кметът Добри Беливанов.

    На крачка от Делчева остана един от най-успешните спортисти сред младите за изминаващата година -състезателят по аеробика Тихомир Баротев.

    Баскетболният клуб „Хасково 2012“ съвсем заслужено стана отбор на годината при тимовете мъже-жени. Първото място те превземат в тази категория за втора поредна година.

    Градоначалникът връчи и две специални награди на общината-на параолимпиецът от Хасково Никола Николов, който се върна от последните Олимпийски игри със сребро и бронз  и неговата треньорка по лека атлетика Димитрия Халилянова.

     М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини