От х:

Днес в x:

Пената води на Ямача футболни звезди ветерани за благотворителен мач

Легендарният Димитър Пенев ще доведе цяла плеяда от футболни асове на ЦСКА от близкото минало в събота в Хасково. Тимът му излиза на терена на стадион „Хасково“ срещу ветерани от местния отбор.

Инициативата е благотворителна и е за набиране на средства, необходими за лечението на един от най-известните местни футболисти Йордан Кичеков-Кичека, който страда от туморно образование на челюстта.

Организатор на двубоя е местния Фен клуб "Гунди и Лев Яшин – 2014".

Срещата на 19-и декември е насрочена за 14 часа. Преди това футболните фенове ще могат да си купят билетите на стойност 3 лв, на които ще бъде отпечатана и банковата сметка за набиране на средствата за лечението на Кичека, от касите на стадиона.

Отборът на домакините, който ще излезе на терена с бял екип, ще води обявеният за футболен треньор №1 на Хасково за всички времена Сашо Костов. За отбора ще играят вратарят Никола Костов, Марин Гочев, Димчо Марков,Стоян Димов, Петър Колев, Веселин Василев-Кимбата, Таньо Ганев, Стамен Белчев, Юксел Реджеб, Коце Латинов, Живко Иробалиев, Недялко Хубенов, Недялко Петров, Ростислав Грозданов, Георги Куманов, Митко Ламбов и по настоящем бизнесмен и общински съветник в местния парламент Красен Ангелов-Слона.

За домакините ще играе и звездата от Хасково и синя легенда, национал на България, а сега и селекционер на казахстанския ФК Астана, който само преди дни беше избран и за най-добър треньор на казахстанското първенство Станимир Стоилов. На Ямача идва и звездата на Левски, записала 30 мача с 8 точни попадения с фланелката на Хасково между 1981 и 1982 година Наско Сираков.

Стойчо Младенов и Георги Денев са част от звездите на ЦСКА, които ще излязат на терена. Тимът ще е сборен и с легендарни футболисти от е „Ботев Пловдив“ и „Локомотив Пловдив“, като Иван Кочев, Йордан Тосков. На трибуните като официални гости ще присъстват Динко Дерменджиев и Георги Попов-Тумби.

Въпреки, че в момента е на химеотерапия, в събота на стадиона ще дойде и самият Йордан Кичеков.

Той е футболист на Хасково в годините между 1976 и 1984г., преди това е с тимовете на Ботев Пловдив и Локо Пловдив. Има 258 мача и 31 гола в "А" група. Носител на Балканската клубна купа с "Ботев" през 1972 г. Има 2 мача за "А" националния отбор. За купата на УЕФА има 4 мача и 1 гол . С екипа на Локомотив Пд вкарва хеттрик срещу Ботев Пд за победата със 7:3 през есента на 1974 г. Бивш президент и технически директор на Хасково и председател на Областния футболен съюз.

Всички гости и участници на благотворителния мач ще получат за спомен от срещата ключодържател с вградена снимка на Кичека, обясниха организаторите.

Банкова сметка за набиране на средства, необходими за лечението на Йордан Кичеков

S.W.I.F.T. Code: PIRBBGSF

IBAN: BG14PIRB73241605444280

Банка: Пиреус клон Хасково

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини