От х:

Днес в x:

Търсят с конкурс шеф на музея в Хасково, после и на отдели в общината

Община Хасково обяви конкурс за директор на Регионалния исторически музей.

Едно от минималните изисквания за кандидатите да оглавят културното средище е да са магистри в областта на историята, археологията, социологията или антропологията. Мераклиите да влязат в шефския кабинет на музея трябва да имат и минимум трудов стаж 5 години в изброените области.

Друго от важните условия на Конкурса, разписан от кмета Добри Беливанов е кандидатът да не е бил в затвора за предумишлено престъпление.

Като предимство при кандидатстването ще се счита опита в музей или други организации, свързани с опазването на културното наследство, както и участието в разработването и реализацията на проекти.

Кандидатите трябва да представят в разработка и своята концепция за развитието на РИМ Хасково през следващите 3 години, уточняват още условията на конкурса.

От общината администрация посочиха, че това е първият обявен конкурс, но съвсем скоро предстои насрочване на надпревара и за оголените флангове в администрацията. Още преди встъпването в длъжност на новия кмет голяма част от шефовете на ключови отдели и дирекции при управлението на ексградоначалника Георги Иванов напуснаха.

Други направиха това още по-показно-дни след като добри Беливанов влезе в кметския кабинет на пл. „Общински“ 1.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини