От х:

Днес в x:

Учениците от „Вапцаров“ с „умно“ Коледно състезание

    Учениците от пети, шести и седми клас на ОУ“ Н. Й. Вапцаров“ прекараха няколко часа заедно днес в училище, за да решават различни задачи в Коледно състезание. Инициативата е по двегодишния проект, който върви в училището „Успешни в клас“. Проектът се изпълнява от Сдружение "Шанс и закрила“ и е финансиран от Тръста за социална алтернатива.

    Момчетата и момичетата наистина се забавляваха и с много ентусиазъм най-наперените излязоха пред останалите, за да покажат какво са научили в часовете по математика, български език и социални умения.

    Мераклиите да се включат в надпреварата бяха разделени в три отбора.

    Тричленно жури от експерти в различни области наблюдаваше работата на тимовете.

    Решаване на картинни ребуси, търсене на отговора на логически задачи и демонстрация на сръчност показаха нахъсаните състезатели. През цялото време на 4-те състезателни кръга ги подкрепяха съучениците им и координаторите по проекта в училището, както и преподавателите им.

    Резултатите бяха разнопосочни, но като цяло с най-добра съобразителност изпъкна отборът на 6-и клас. Най-важната цел на състезанието обаче беше децата да работят в екип и да стигат до един отговор чрез подкрепа и дискусия по между си.

    Заниманията на групите по проекта се провеждат в училището два пъти седмично. Те са подкрепящи обучението по три от основните предмети в основното образование - български език, математика и социални умения. Идеята е чрез допълнителното обучение децата, които отпадат от училище, да са колкото се може по-малко.

    На финала на „умното“ състезание всички получиха подаръци от Коледната томбола.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини