От х:

Днес в x:

Обсъждаме бюджета за 2016-а, 3 млн. предвидени за ремонти в общината

Покана към гражданите за обществено обсъждане на бюджета на Хасково за 2016 година е публикувана на официалния сайт на общината. То е насрочено за 17.30 часа в зала Хасково.

Традиционно тези обществени обсъждания минават при слаб интерес от страна на гражданите. В публикувания проект за решение на ОбС Хасково не става ясно за какво ще се харчат парите на общината през следващата година. Дадени са само обобщените данни за прихода и разхода, без конкретика какво точно ще се прави.

49 милиона лева ще е бюджетната рамка за следващата година. В разходната част за общински дейности са предвидени 20 млн., в това число 1 млн. за непредвидени разходи. Какво обаче ще се прави с тези 20 млн. от публикувания документ не става ясно.

Заместник-кметът Евгени Консулов обясни, че това е само проект, при това на общата финансова рамка, а окончателното приемане на бюджета на общината ще стане през февруари догодина. Възможна е и промяна в числата, тъй като все още не е приет и държавният бюджет. До февруари ще станат ясни и обектите, които ще бъдат включени в капиталовите разходи. Обикновено общината отделя около 3 млн. годишно за ремонти в града, през 2016-също ще са толкова. Тепърва ще се преценява кои са по-спешни и трябва да влязат в списъка. Понеже кметът Беливанов отсъства, довечера в зала “Хасково” ще бъде Евгени Консулов, така че дошлите на общественото обсъждане ще могат да му зададат въпросите си.

Проектът на администрацията можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини