От х:

Днес в x:

Военните от поделението в Хасково готови да помагат край границата

    Служителите от военното формирование 52 740 в хасково са в готовност да помагат на гранична полиция при охраната на българската граница към Турция. Това заяви заместник-командирът на поделението майор Петко Петков. Днес той прие строя на площад “Свобода“ по повод Денят на Сухопътните войски, най-големият вид въоръжени сили в Българската армия-19-ти ноември.

    В момента няма военни от хасковското поделение край границата, но ако бъдем призовани от гранична полиция сме подготвени да им помагаме“, каза майор Петков. Той съобщи, че до края на този месец се очаква да се завърнат в родината си и 60-е военнослужещи от хасковското поделение 52 740, които участват в състава на 29-ия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа”.

    В присъствието на областния управител Станислав Дечев и кмета на Хасково Добри Беливанов военните поднесоха венци и цветя на паметника на Незнайния войн.

    По-рано през деня в поделението беше обявен и Ден на отворените врати.

    Деца от детските градини и училищата в Хасково и региона имаха възможността да разгледат въоръжението и техниката на хасковските военни.

    Децата видяха що е то АК 47, АК SM1 и снайпер, но най-впечатлени останаха от огромните военни машини-БТР и МТ-ЛБ, Хамър. Някои от тях дори се престрашиха да се качат като истински войници на машините.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини