От х:

Днес в x:

Новият кмет „освободи“ услугите за гражданите

С разпореждане на кмета Добри Беливанов всички услуги за гражданите от общинската администрация се извършват вече без допълнителни условия. Така на практика една от социалните функции на общината се възвръща. Всеки вече може да получи необходимото му удостоверение или акт, дори и да дължи на хазната суми по местните данъци и такси.

Това съобщи на пресконференция, на която представи заместниците си, кметът днес. Беливнов обаче разясни, че заповедта му е само устна, тъй като не е намерена писмена документация, която да разпорежда досегашните условия за извършването на услугите. Той посочи, че тя важи само за гражданските услуги.

Кметът обясни, че предстоят разчети съвместно с общинското данъчно, за да се прецени дали все пак няма да е удачно слагането на таван на неплатените местни данъци и такси от гражданите, над който действително да се спира извършването на услуги до издължаването на съответните суми.

„Все още сме новодомци и се ориентираме в обстановката, но има приоритети, по които започнахме веднага работа. Те са безплатното саниране по държавната програма, по която Хасково значително изостава и подготовката за предстоящия зимен сезон“, коментира кметът Добри Беливанов и посочи, че с тези две приоритетни задачи вече е натоварил заместник-кметове си Милена Трендафилова и Евгени Консулов.

До дни Беливанов ще се срещне и с шефа на Ситигаз, с който ще разговаря за възможностите за газифициране на детските градини. Заедно със санирането на детските заведения, което общината планира да бъде направено следващата година, Беливанов е убеден, че са сред начините за драстично намаляване на таксите, които в Хасково са сред най-високите в страната. В момента вече върви и икономически анализ, който трябва да обясни на какво основание стъпват таксите сега, каза още Беливанов. Той посочи, че още на следващата сесия на ОбС, която се очаква да е в края на този месец, ще бъде внесена докладна за сваляне на таксите за забавчка.

Заради многото сигнали за липса на дърва за огрев по селата, кметът е разпоредил проверка и по тази тема.

Добри Беливанов посочи още, че за момента няма да има значителни размествания в общинската администрация, но се обсъждат варианти за оглавяване на дирекциите, тъй като повечето от шефовете на отдели при предишния кмет са напуснали, обясни новият градоначалник. 21 души от екипа на екскмета Георги Иванов вече не са в състава на настоящата кметска управа. Заместник-кметицата Нели Станева е подала молба за напускане в петък и е освободена, уточни Беливанов. Главният архитект Кремена Цонева все още се води на работа, тъй като тя си е пуснала в края на миналата седмица 5-дневен полагаем отпуск.

 

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини