От х:

Днес в x:

Официално: 28 975 гласа за Беливанов, 10 645 за Иванов

Почти три към едно е съотношението между резултатите от гласуването на балотажа вчера в полза на Добри Беливанов, показват данните от протокола на Общинската избирателна комисия. За новия кмет на Хасково са дали гласа си 28 975 избиратели. Това е с близо 9 хиляди гласа повече от първия тур миналата неделя.

Опонентът му – бившият кмет Георги Иванов пък записа исторически куриоз, като постигна по-слаб резултат от първия тур, когато събра над 13 000 гласа. На балотажа за него са гласували почти 3 000 души по-малко – 10 645.

Отливът на подкрепа, инкасиран от бившия кмет по всяка вероятност се дължи на агресивната и непозволена агитация в последните дни преди балотажа – билбордовете с неподписани и обидни послания, анонимните листовки, разпространявани нощем по пощенските кутии и входовете. В една от тези анонимки дори не се посвениха да намесят внучето на Добри Беливанов. Всички тези агресивни и обидни послания отблъснаха и отвратиха хората, смятат социолозите.  

Броят на бюлетините в урните на балотажа е 40672, показват още данните от протокола на ОИК. От тях действителни са 39620. Избирателната активност вчера в Хасково е била сред най-високите в страната - 49,86%. Средната активност на балотажа в общините е била около 33 процента.

Протоколът на ОИК можете да видите тук.   

Тодор Кръшков  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини