От х:

Днес в x:

Хасково избира кмет в Деня на будителите, първи сигнал за незаконна агитация

    Изборният ден в Хасково започна нормално, всички секции са отворени и хората вече гласуват. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия. Оттам допълниха, че се надяват днешният изборен ден да протече нормално и без опашки пред урните, защото днес в града се гласува само с една бюлетина, а секционните комисии ще попълват само по един протокол.  

    В днешния Ден на народните будители Хасково избира на балотаж между досегашния кмет, претендент за пети мандат Георги Иванов и областния управител Добри Беливанов.

    Денят на балотажа започна и с първия сигнал за нарушения – за мултимедията в центъра до общината, която продължавала и в днешния ден да гърми с предизборни послания на единия от кандидатите, както и за общинската телевизия ТВ Хасково, която правела същото.

    От районната прокуратура в Хасково потвърдиха за сигнала и обясниха, че това е в компетенцията на Общинската избирателна комисия. Все още обясненията между институциите вървят неофициално. Чакаме официално сезиране, за да дадем съответните указания, допълниха от държавното обвинение.

    Репортерска проверка на място показа, че екранът в центъра, по който вървеше агитацията, вече е изключен.  

    Кандидатът за кмет Георги Иванов гласува днес сред първите, още в 8 часа в една от избирателните секции в НТС в центъра. Той не пожела да коментира нищо пред репортер на Haskovo.net, само заяви, че бил много разочарован, но без да уточни от кого.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини