От х:

Днес в x:

Добри Беливанов: Ще се погрижа за крайните квартали на Хасково

    “За хасковлии е важно да има справедливост и общината ни да се развива балансирано. Това означава, че трябва да подобряваме живота в крайните квартали и хората в тях да чувстват подкрепата на кмета”, заяви Добри Беливанов. Като пример за дисбалансирано развитие, той даде кв. „Орфей“, където общината не обръща внимание на хората, които живеят в крайните блокове.

    “Тук сме направо забравени. Улиците са целите в дупки, междублоковите пространства не приличат на нищо. Нямаме спортна площадка, където да играят децата. Дори детската градина беше продадена и сега там има шивашки цех. Виждате каква мизерия е, има много бездомни кучета, котки и дори крави, които пасат до блоковете. Досегашният кмет вече много пъти ни обещава на избори, че ще се погрижи за квартала, а след това нищо“, заявиха по време на среща с Беливанов, жители на „Орфей“.

    „За съжаление е вярно, че крайните квартали са изоставени. Бившият кмет и досегашната администрация очевидно са решили, че ще се грижат само за центъра, за да могат после да казват “вижте колко сме направили”, обясни Беливанов и заяви, че благоустрояването на кварталите е сред основните ангажименти, които е поел към хасковлии. “Истината е, че трябва да е уютно и удобно там, където живеят хората, а не само в центъра. В следващите 4 години ще оправим инфраструктурата на кварталите, това е записано в приоритетите ми”, каза Добри Беливанов на събралите се в “Орфей” хасковлии. Той заяви, че подобряването на инфраструктурата на хасковските квартали ще бъде направено със средства от европейските фондове, а не със заеми, за да не задлъжнява общината.

    “Обърнете внимание на младия ни и силен екип, който ще започне веднага работа за спечелване на проекти и финансиране от ЕС за инфраструктурата на Хасково. Част от тези проекти са да бъдат оправени междублокови пространства и занемарените детски площадки, някои от които в момента са опасни“, каза Беливанов и допълни, че екипът на бившия кмет е занемарил детски площадки до степен, в която те са опасни за здравето на децата. “Същото е и положението с детските градини”, допълни Беливанов и каза, че планира те да бъдат санирани и оправени бързо със средства от еврофондовете.

    Хората поставиха въпроси за санирането на блоковете и казаха, че не знаят защо Община Хасково го е забавила. Според Беливанов санирането на блоковете може да напредне още през 2016 г. “В следващите 3 години жителите на всички блокове, където сдруженията на етажна собственост успеят да се регистрират и да сключат договори, ще имат енергийно ефективни и по-красиви жилища”. Той допълни, че едно от най-важните неща, което иска да усещат хасковлии в следващите четири години е, че има справедливост и еднакво отношение към всички.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини