От х:

Днес в x:

Според МВР граничарите изненадващо се натъкнали на по-голямата група имигранти, куршумът рикоширал в мост

Куршумът, който убил афганистянския имигрант в граничната зона около Бургас късно снощи, е рикоширал в мост, под който се криели групата имигранти. Това разказаха пред "Дневник" източници в МВР, запознати с инцидента.

Те поясниха, че първоначално граничарите засекли група от около 10 човека, които незаконно са влезли през границата и се придвижвали навътре в България. Имигрантите все още били в гранична територия, макар и вече на около 30 километра навътре в страната и затова с казусът се ангажирали екип от трима граничари и полицаи. Те тръгнали да преследват групата и така се натъкнали на много по-голям брой незаконно влезли чужденци - над 40 човека.

Имигрантите се криели под мост в района на село Дюлево. Според МВР вероятно там изчаквали каналджии, които да ги транспортират.

Граничните полицаи, които били по-малко на брой, тъй като се очаквало да спрат само около десет души, се опитали да заградят чужденците от двата края на моста, обясниха от вътрешното министерство. Според тяхната версия при това някои от чужденците проявили по-агресивно поведение, влезли в саморазправа със служителите на МВР и те се почувствали заплашени. Това била и причината един от тях да произведе предупредителен изстрел.

Куршумът, изстрелян от граничар, който не е с малък опит, обаче рикоширал в моста, под който били имигрантите, коментираха от МВР. Така бил ранен чужденецът, който по-късно починал в болница.

Тези твърдения ще се изясняват по време на започналото вече досъдебно производство, водено от бургаските следователи. Ще се прави балистична експертиза, ще се изчисли траекторията и т.н.

Все още не е известно и кога точно са влязли чужденците на територията на България и от къде. Предполага се, че влизането може да е станало не вечерта вечерта, а още през деня. Най-вероятно имигрантите са минали някъде около Резово и са тръгнали към Бургас. Трудният терен през Странджа вероятно била и причината за тяхното късно локализиране.

Още не е известно ползвалили са услугите на каналджии, за да се придвижат до Дюлево, както и за влизането си в страната.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини